Little Escapes Barts Boekje
Nederland

Doen! Little Escapes in eigen land

Voor een leuke vakantie hoef je echt niet altijd naar een verre bestemming af te reizen. Ook in eigen land zijn verschillende leuke adresjes te vinden om heerlijk te slapen, te eten of wat te drinken. Maartje van de blog Barts Boekje schreef er een leuk boek over: Little Escapes.

‘Little escapes’ is een adressenboek met meer dat 200 toffe adressen in Nederland en Vlaanderen kon Maartje van de blog Barts Boekje zich helemaal uitleven. Het idee voor ‘Little Escapes’ is eigenlijk belachelijk eenvoudig: het begon met de vraag waarom veel bereisde mensen wél vaak weten uit te vogelen hoe welke hotspots in New York, Stockholm of Parijs leuk zijn, maar níet in eigen land.

52 slaapadressen, 4 hoofdstukken

En dat is zonde. Want ook Nederland en Vlaanderen kennen súper veel leuke adresjes om te eten, slapen of gewoon een koffietje te drinken. In ‘Little Escapes’ is het allemaal terug te vinden onder 4 hoofdstukken, te weten ‘Aan de kust’, ‘Stedentrip’, ‘Honden welkom’ en ‘Terugtrekplek’. In het boek staan 52 logeeradressen met telkens 3 eet- en drinkadressen in de buurt.

Detail Little Escapes

Little escapes: gouden adressen

Een aantal van de adressen kende ik al wel, zoals B&B Slapen in het bos (Apeldoorn), en natuurlijk een aantal adressen in grote steden als Amsterdam en Rotterdam. Maar er staan ook zeker nog genoeg gouden adressen in die ik nog eens uit wil proberen! Zoals Villa Nicola in Amsterdam, Villa Augustus in Dordrecht en Shelter 7 in Gent.

Pagina Little Escapes

Het boek is leuk voor iedereen die eens wat anders wil, maar dan wel dicht bij huis. En dat is ook best leuk, want soms voel je je aan de andere kant van het land ook al in het buitenland! ‘Little Escapes’ is ook leuk om cadeau te geven, zèlfs aan de ervaren reiziger.

Foto’s: By Françoise Blog.