gezellig in huis
Wonen

Maak het gezellig in huis!

Inmiddels heb ik al aardig wat huizen gezien in mijn leven en zijn er al heel wat dozen in- en uitgepakt. Het ene huis was wat mooier dan het andere, maar ik kon het overal ’thuis’ noemen. Maar hoe doe je dat nu? Zes tips om het snel gezellig te krijgen.

Ken je dat? Dat je ergens nieuw bent en dat het nog niet voelt als thuis? Soms kun je ook niet zo heel veel veranderen. Bijvoorbeeld omdat het budget dat niet toe laat, of omdat het niet mag. Maar er zijn heel veel leuke manieren – de een wat ingrijpender of duurder dan de ander – om een huis toch thuis te maken!

1. Steek een geurkaars aan

Een eigen geur kan al heel veel doen met een ruimte. Voldoende keus en ze hoeven niet duur te zijn!

2. Koop een paar leuke plaids of kussens

Een bed ziet er al snel veel gezelliger uit als je er een plaid overheen gooit. En het is ook handig, als je niet veel ruimte hebt. Leg er een paar kussens bij en je hebt ook nog eens een lekkere zitplek! Een ander voordeel is dat een ruimte er dan ook veel opgeruimder uit ziet.

3. Maak de muren persoonlijk

Als het kan, dan zijn er verschillende manieren om een muur op te fleuren. Bijvoorbeeld met een paar wissellijsten en mooie prints. Via de website van Etsy zijn vaak voor maar een paar euro mooie, downloadbare prints te koop. Of Google eens. Vaak kun je, als je je opgeeft voor een nieuwsbrief, wel aan gratis bestanden komen. Even uitprinten en klaar.

Velux raamdecoratie

4. Investeer in mooie gordijnen of raamdecoratie

Een ruimte ziet er al veel beter (en gezelliger!) uit als je mooie gordijnen of raamdecoratie plaatst. Bijvoorbeeld vouwgordijnen van VELUX. Zie je dat kant? Als het licht daar doorheen valt geeft dat echt een supermooi effect! Ik ga alvast sparen..

5. Ga voor groen

Planten maken een ruimte ook altijd gezellig. Ik zou voor een enorme tafel met veel planten gaan, of juist alleen een dienblad met een paar ieniemienie potjes met vetplanten. Superschattig en niet duur.

6. Ruim op

Misschien een open deur, maar geloof me. Als jij binnen komt in een opgeruimd huis voel je je veel rustiger. En kun je meteen lekker op de bank of op je bed ploffen met een pot thee. Dat is nog eens gezellig thuis komen!

Foto’s: Pexels, VELUX.

Dit artikel is via een samenwerking tot stand gekomen.