MaPeau Den Haag: een parel voor beautyliefhebbers in de Haagsche Bluf

Nuxe MaPeau Den Haag
Wie fan is van Franse merken, zoals Avène, Vichy en La Roche-Posay, hoeft hier tegenwoordig niet meer speciaal voor naar een apotheek toe te gaan. Bij MaPeau in Den Haag verkopen ze al deze mooie merken gewoon in de winkel.

Franse apotheken staan bekend om hun fantastische producten. Het is dan ook niet voor niets dat veel Nederlandse beautyliefhebbers tijdens hun vakantie een tussenstop maken bij de plaatselijke Franse apotheek.

Op naar de plaatselijke apotheek

En ook in Nederland kun je een aantal van deze merken – denk aan Vichy en La Roche-Posay – wel bij apotheken vinden. Maar om heel eerlijk te zijn krijg ik in zo’n omgeving nooit heel veel zin om huidverzorgingsproducten te kopen. MaPeau Den Haag Haagse BlufIn elk geval niet bij mijn apotheek. Zo is het er altijd druk en moet ik eerst een los nummertje uit de automaat halen voordat ik überhaupt iets mag kopen en kan ik de producten ook niet zomaar bekijken of pakken. Zonde eigenlijk.

MaPeau Den Haag

Ik was dan ook blij verrast toen ik tijdens een speciale avond voor beautybloggers kennis maakte met het concept achter MaPeau (wat in het Frans ‘mijn huid’ betekent).  In deze winkel verkopen ze namelijk ook al die mooie Franse merken, maar dan wél in een supermooie en uitnodigende winkel met vriendelijke adviseuses die verstand van zaken hebben.Denk aan de producten van Claudalie, Avène, Vichy, La Roche-Posay. Maar ook de heerlijke olie van Nuxe en de mooie make-up van het Scandinavisch ogende UNG Cosmetics.
Interieur MaPeau Den Haag

Samen aan de slag

Onder het genot van een lekkere cava en oesters mochten we een aantal merken uitproberen. Eerst met de producten van Avène, daarna met de olie van Nuxe. En als afsluiter kreeg iedereen persoonlijk kleuradvies van de dame van het Nederlandse UNG Cosmetics.Over de producten van Avène wist ik nog niet zo veel. Het thermale water in al hun producten komt uit een bron die in 1736 ontdekt is in het pittoreske Zuid-Franse dorpje Avène. Het dorp heeft vandaag de dag nog steeds kuuroord en het merk is wereldwijd bekend.

Verschillende oliën bij MaPeau

Een ding weet ik zeker: de oliën van Nuxe ruiken allemaal even goddelijk. Zo probeerden we onder andere de Huile Prodigiueze uit: een multifunctioneel product dat je zowel voor je huid als je haar kunt gebruiken. Op mijn verlanglijstje staat nog een heerlijk zomerse olie met een mooie shimmer.Nuxe MaPeauOnder de indruk was ik ook van de cosmetica van UNG. Bijzonder aan dit merk is dat het uitgaat van de 4 verschillende kleurtypes, je hoeft dus nooit meer bang te zijn voor een miskoop. Handig toch?

De producten van UNG zijn dierproefvrij, daarnaast probeert het merk het grondstofverbruik te reduceren en monitort het de arbeidsomstandigheden in het productieproces. Het assortiment wordt daarom in Nederland geproduceerd, zodat optimale controle mogelijk is.

Te bestellen in Den Haag

De winkel is vanaf 5 mei weer open en in Den Haag kunnen bestellingen ook worden thuisbezorgd. Hou daarom het Instagram-account in de gaten, ook voor leuke acties. Event Den Haag MaPeauFoto’s: By Françoise Blog. 

3 Comments