Les Mills strength development

Een goede krachttraining kan ik altijd wel waarderen. Je verbrandt er niet alleen vet mee, maar je kunt je lichaam ook nog eens vormen zoals jij dat zelf wilt. Met de nieuwe training Strength Development van Les Mills kan iedereen hiermee starten. 

Het internationale sportmerk Les Mills komt met een nieuw trainingsprogramma, speciaal ontwikkeld voor iedereen die wel krachttraining wíl doen, maar niet precies weet hóe. Met Strength Development bieden ze krachttrainers van elk niveau een steuntje in de rug. Hiermee hoopt Les Mills het groeiende enthousiasme voor krachttraining nog meer te stimuleren en toegankelijker te maken voor iedereen.

Fitness revival onder Millennials en Gen Z

Krachttraining wint steeds meer aan populariteit onder zowel mannen als vrouwen. En volgens Les Mills vooral onder Generation Active. Dit zijn Millennials en Gen Z. De laatste tijd blijkt zelfs dat deze groep steeds meer afhaakt bij traditionele sportclubs door vaste trainingstijden en andere verplichtingen, zo blijkt uit onderzoek.

krachttraining Strenght Development

Ze zijn vaak veel meer gemotiveerd om vaak én zelfstandig te trainen, maar doen dit vooral zonder gericht trainingsplan en goede coaching. Hierdoor blijven goede resultaten nogal eens uit en is er ook een kans op blessures. Les Mills komt hiervoor met een trainingsprogramma, speciaal voor deze doelgroep.

Gericht sporten met Strength Development

Met het Strength Development biedt Les Mills lessen aan waarbij deelnemers gezamenlijk sporten. Tijdens een training komen alle spiergroepen aan bod. Om de lancering in Nederland te vieren, mocht ik begin maart een proefles bijwonen.

Vooraf was er een uitleg over het ontstaan en de opzet van het nieuwe trainingsprogramma. Hierna mochten we zelf aan de slag, in een superfijne nieuwe trainingsset van Adidas. Omdat ik net ben hersteld van een forse knieblessure, was ik extra benieuwd naar de training. Ik heb in het verleden wel aan krachttraining gedaan, maar dat was door de blessure op een laag pitje komen te staan.

Trainen op maat

Gelukkig viel het allemaal reuze mee. De les startte met een korte warming up. Hierna werd de opzet van de training uitgelegd. Elke oefening werd voorgedaan door de trainers. Ook gaven ze bij elke nieuwe oefening een richtgewicht aan. Uiteraard kon je hierna zelf kiezen of je hier in mee wilde gaan of niet.

Dat trainen op maat sprak mij persoonlijk erg aan. En wat ik ook fijn vind is dat je met deze training ook echt gaat voor spieropbouw. In in minder dan een uur ben je klaar en heb je al je spiergroepen getraind. Ik ben fan!

Wil je ook aan de slag met Strenght Development van Les Mills? Kijk dan op de website voor meer informatie over het trainingsprogramma en beschikbare sportscholen bij jou in de buurt.

Foto’s: Miss Publicity. 

Dit artikel bevat gekregen producten. Dit heeft echter niet mijn mening beïnvloed.

 

Lees ook: