Olaplex shampoo en conditioner

Is jouw haar droog of beschadigd en kan het wel een oppepper gebruiken? Ik testte deze winter het haarmasker, de shampoo en conditioner van Olaplex. En ik ben erg enthousiast over het resultaat!

Olaplex is echt een aanrader bij droog of beschadigd haar. De wintermaanden zijn voor mijn haar geen pretje. Het is statisch en is vaak moeilijk handelbaar. En omdat ik heel fijn haar heb, zijn de meeste maskers veel te zwaar.

Ik heb in de afgelopen jaren al heel wat verschillende producten uitgeprobeerd, zowel goedkope als wat duurdere. Maar echt tevreden was ik nooit, totdat ik een heel lekker masker bij de Ici Paris tegenkwam. Ik baalde dan ook toen ik er afgelopen najaar achter kwam dat ze deze maskers niet meer verkopen. Een nieuwe zoektocht was daarmee begonnen.

Olaplex in stappen

Via mijn kapper, waar ik om de zoveel tijd highlights laat zetten, kreeg ik het advies om eens de producten van Olaplex te proberen. De hele serie bestaat uit 5 producten die je stapsgewijs gebruikt.

Olaplex stap 1 (Bond Multiplier) wordt in de salon gebruikt tijdens het verven of bleken en Olaplex stap 2 (Bond Perfector) wordt na het verven gebruikt. Vervolgens heb je voor thuisgebruik een masker (stap 3, Hair Perfector) , shampoo (stap 4, Bond Maintenance Shampoo) en conditioner (stap 5, Bond Maintenance Conditioner).

Glanzend en zacht haar

Nadat ik bij de kapper een behandeling met stap 1 en 2 had gehad, kreeg ik een proefmonstertje mee met de shampoo en conditioner. Normaal heb ik hier nooit zoveel vertrouwen in, maar ik besloot om het een kans te geven.

nummer 3

Na 2 weken (en zo’n 6 wasbeurten) was ik helemaal om. Mijn haar voelde zacht aan, glansde en werd niet te zwaar of te vet. Geweldig! Zeker omdat mijn haar meestal wel een klap krijgt van het blonderen.

Olaplex: zuinig in het gebruik

Ik heb bij de kapper vervolgens zowel de shampoo, conditioner als het masker gekocht. Het lijkt in eerste instantie een behoorlijke investering, maar de producten gaan erg lang mee omdat je er maar weinig van nodig hebt. En met erg lang bedoel ik zeker wel een jaar.

Het masker heb ik in het begin een aantal keer gebruikt, maar ik merkte gaandeweg dat mijn haar het minder nodig had. Op dat moment besloot ik om alleen nog de shampoo en conditioner te gebruiken.

Gezond haar in de winter

De afgelopen maanden was het niet heel koud en vroor het ook niet heel hard. Maar voor het eerst in zeker 10 jaar kon ik mijn haar ook tijdens de wintermaanden los dragen. Normaal lukt dat niet, omdat het echt te statisch is. Daarnaast ziet mijn haar er na 5 maanden gebruik gezond uit en lijken ook de punten minder hard te slijten.

shampoo en conditioner

Zelfs mijn kapper – waar ik al zeker 8 jaar kom –  viel het de laatste keer op dat mijn haar langer en minder dun was dan normaal. Op dit moment ben ik zeker een Olaplex-fan, al gebruik ik het masker nu iets minder. Dat zal komend najaar wel weer komen.

Foto’s: By Françoise Blog.

Lees ook: