Pink Beach Nederlandse Antillen

De mooiste stranden van Bonaire vind je voornamelijk aan de Oostkust van het eiland. Welke zijn de moeite waard en moet je zeker eens bezoeken? Ik deel mijn favoriete plekjes met je.

Bonaire heeft bijna geen last van orkanen en is daarmee echt een perfecte bestemming voor watersporters en duikers, maar het heeft ook fantastische stranden! De mooiste stranden van Bonaire vind je vooral aan de Westkust van het eiland.

No Name Beach op Klein Bonaire

Ooit was het de bedoeling dat op Klein Bonaire een luxe resort werd gebouwd. Gelukkig wisten de Bonairianen dat te voorkomen. Vandaag de dag is het een ongerept stukje natuur waar je geweldig kunt snorkelen en zwemmen.

Je kunt No Name Beach alleen per boot bereiken. Een bootje kun je huren, of je boekt een plek voor 1 van de 2 watertaxi’s. De watertaxi kost ongeveer 25 dollar voor een retourtje en vaart meerdere keren per dag heen en weer. Zorg dat je voldoende drinken meeneemt en je goed tegen de zon beschermt: op het eiland is verder niets.

→ Boek nu je ticket bij Epic Watertaxi of Caribe Sports Bonaire.

Klein Bonaire

Ook een van de mooiste stranden op Bonaire: Bachelor’s Beach

Dit is echt een fantastische plek om heerlijk te snorkelen, te zwemmen of te duiken. Liggen is lastig doordat het strand erg smal is. Desalniettemin is het een plek die je zeker niet mag overslaan als je op Bonaire bent! Al was het maar vanwege de fantastische foto’s die je er kunt maken.

→ Lees ook: Dagtocht Bonaire: 1000 steps, Washington Slagbaai Nationaal Park en Rincón

Bachelor's Beach mooiste stranden van Bonaire

Boca Slagbaai

Ongeveer een derde van Bonaire maakt deel uit van Washington Slagbaai Nationaal Park. Ooit was het een belangrijke plantage, nu is het het eigendom van miljoenen leguanen, flamingo’s en cactussen. Een van de mooiste stranden van Bonaire vind je hier: Boca Slagbaai.

Bonaire Boca Slagbaai

Nog meer genieten van de mooiste stranden op Bonaire: Pink Beach

Pink Beach dankt zijn naam aan de de vergruisde en verpulverde roze mini-schelpjes van miljoenen foraminifera. Een grote storm sloeg in 1999 echter een groot deel van het strand weg waardoor het nu niet meer roze is. Het is echter nog steeds een geweldige plek om een middag door te brengen.

Pink Beach staat zeker in de top-5 mooiste stranden van Bonaire

1000 steps

Het gebied rondom 1000 steps kan niet echt als ‘strand-strand’  worden gezien, door het gebrek aan – je raadt het al – zand. Toch is ook dit strand zeker een mooie plek voor een gezellige middag. Het is daarnaast ook een fantastische snorkel- en duikplek waar de kans bestaat dat je al snorkelend een zeeschildpad tegenkomt.

1000 steps is een van de mooiste stranden van Bonaire

Stinapa Nature Tag

Ga je duiken of wil je Klein Bonaire of Washington Slagbaai Nationaal Park bezoeken? Koop dan een Stinapa Nature Tag en bescherm de bijzondere natuur op het eiland. De nature tag is verplicht als je het Marine Park en Washington Slagbaai Nationaal Park wil bezoeken en is 1 jaar geldig.

Tip: koop hier je Stinapa Nature Tag.

Foto’s: By Françoise Blog.  

Lees ook: