Lola Bikes & Coffee

Den Haag is een van mijn favoriete steden in Nederland. Je hebt er cultuur, lekker eten en superleuke winkels. En het Noordeinde? Dat is het echt einde!

Het Noordeinde? Dat is echt het einde! Want ‘Oh oh Den Haag. Mooie stad achter de duinen. De Schilderswijk, de Lange Poten en het Plein.’ De Hofstad kent heel wat mooie plekjes.

Hug the tea

Hug-the-tea-Den-Haag-detail

Voor ‘ the best matcha in town’  ga je naar Hug the tea. Dit supergezellige tentje in de karakteristieke Oude Molstraat (nummer 16) wordt gerund door 2 zussen. Ik hou zelf niet van matcha als thee, maar de smoothies, wafels en andere lekkernijen met matcha zijn verbluffend lekker. Echt een leuk adresje als je eens van de gebaande paden af wil.

Oh Dear

Een andere leuke hotspot is Oh Dear (Molenstraat 56). Hier ga je naartoe als je dat ene unieke sieraad zoekt. De 4 samenwerkende goudsmeden hebben geprobeerd de winkel zo toegankelijk mogelijk te maken, en dat is zeker gelukt! Zo hoef je niet door een sluis en heeft alles een eigentijdse uitstraling gekregen. Oh-Dear-Den-Haag-winkel

Sieraden kunnen door de goudsmeden ook helemaal op maat worden ontworpen en gemaakt.Oh-Dear-Den-Haag-werkplaats

Panorama Mesdag

Den Haag heeft een heel bijzonder museum: Panorama Mesdag (Zeestraat 65). Het is namelijk het enige panoramaschilderij ter wereld dat nog op de originele plek te zien is. Het cilindervormige doek is ongeveer 14 m hoog en heeft een omtrek van 120 m.

Het is in 1881 geschilderd door Hendrik Willem Mesdag, een beroemde kunstschilder uit de Haagse School. Zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten en de kunstschilders Théophile de Bock, George Hendrik Breitner en Bernard Blommers hebben ook een aanzienlijke bijdrage geleverd.Panorama Mesdag

Het is mogelijk om het schilderij ‘ backstage’ te zien; dit kan als je een tour boekt. Een aanrader is ook de tijdelijke tentoonstelling ‘ Storm’; deze is nog tot en met 3 maart 2019 te zien.Panorama Mesdag backstage

Het Appeltaartgevoel

Een van mijn favoriete adresjes op het Noordeinde is Het Appeltaartgevoel (nummer 79). Deze leuke woonwinkel staat vol met hebbedingetjes. Leuk om voor jezelf te kopen, maar ook om te krijgen!

Het Appeltaartgevoel Noordeinde

 

Eigenaresse Marieke wil met haar winkel het gevoel oproepen van appeltaart. En dat is zeker gelukt.

Lola Bikes & Coffee op het Noordeinde

Last but not least is Lola Bikes & Coffee (Noordeinde 91) een geweldig adresje om eens lekker wat te gaan drinken. En je ben op je (race)fiets? Dan kun je die mee naar binnen nemen!Lola-bikes-and-coffee op het noordeinde

Het cafe werd opgericht door 15 vrienden die allemaal geld inlegden om met dit concept te starten. Inmiddels zijn ze aandeelhouder en wordt de zaak gerund door Nick en Eric. Er worden wekelijks fietstochten georganiseerd en achterin de zaak heeft Lola Bikes & Coffee een eigen werkplaats voor racefietsen.

Andere hotspots op en rondom het Noordeinde

Uiteraard zijn er ook nog heel veel andere leuke hotspots in dit deel van Den Haag te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Bøg (Prinsestraat 130) of het iets verderop gelegen Pistache Café (Prinsestraat 134).

En als je daar dan toch bent, neem je dan ook een kijkje in de gratis toegankelijke Paleistuin? Wie weet kom je de koning of koningin nog wel tegen!

Lees ook wat mijn favoriete hotspots rondom de Denneweg zijn.

Foto’s: By Françoise Blog.

Lees ook: