Novi Amsterdam Oost

Bij het nieuwe restaurant Novi in Amsterdam kun je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor een heerlijke kop koffie, een lichte lunch of een romantisch diner voor 2. Deze nieuwe hotspot presenteert zich graag als ‘de huiskamer van Watergraafsmeer’ en maakt die naam meer dan waar.  

Restaurant Novi is het tweede restaurant van ondernemers Eshwin Boetting en Maarten Koelink. Aan het Zeeburgerpad (ook in Amsterdam Oost) runnen ze sinds 2018 restaurant Kop van Oost. Dat smaakte naar meer en bracht ze tot het concept van Novi. ‘De huiskamer van Watergraafsmeer’ opende begin mei 2024 haar deuren.

Verwacht aan de Middenweg 35 een gezellig en ruim restaurant met verschillende soorten plekken om te zitten. Achterin kun je je terugtrekken met zicht op de tuin en vooraan bruist het aan de bar. Maar uiteraard kun je ook een knus tafeltje voor 2 uitzoeken.

La bella cucina

Op de kaart van restaurant Novi vind je vele Italiaanse klassiekers, zoals caprese burrata, bruscetta, papardelle ragu en toetjes als tiramisu en panna cotta. Of heerlijke drankjes, zoals een aperol spritz of een bellini.

Het leuke van het restaurant is dat Novi ook een aantal gerechten met een ‘Hollandse twist’ aanbiedt. Zoals de Cacio e pepe bucatini met Hollandse garnalen en de Canneroni met dille en gerookte paling.

Klassiekers met een twist

We besloten een combinatie van de echte klassiekers én de ‘klassiekers met een twist’ te bestellen. We startten met de gegaarde porchetta met tonijnmayonaise, kappertjes en pistache. Een mooie combinatie, al viel vooral de gegrilde intkvis met aardappels en prei op.

De prei had ik nog niet eerder zo verrassend lekker gegeten en de octopus was om door een ringetje te halen.

Primi: pasta en paling

En toen was het alweer tijd voor de tweede gang: canneroni met gerookte paling, mossel en forelkuit. De dille zorgde voor een frisse bite terwijl de gerookte paling het gerecht een zachte smaak gaf.

We aten nog een andere primi met een Hollands accent: de Cacio e pepe met Hollandse garnalen. Ook erg smaakvol.

Heerlijke vis bij restaurant Novi

Als secondi kozen we voor de saltimbocca van kalfsvlees met ham en een gegrilde dorade met gebakken courgette. Doordat de dorade in zijn geheel was gegrild, was deze heerlijk zacht.

Voor mij was de dorade daarmee zeker een van de winnaars van de avond. Dus als je van goed gegrilde vis houdt, is restaurant Novi ook zeker een goed adres.

Waarom eten bij restaurant Novi?

Restaurant Novi heeft zeker ons hart veroverd. We hebben er heerlijk gegeten en ook genoten van de lekkere Italiaanse drankjes. Zo had ik een drankje op basis van bloedsinaasappel en dronk ook de bellini lekker weg.

En dan het interieur. Het restaurant is aards, warm en neutraal ingericht. De houten stoelen met groen fluwelen zitting zitten heerlijk en ook de banken zagen er aanlokkelijk uit. En ga je langs met kinderen? Dan kunnen die zich vermaken in het speelhoekje in de kelder.

Wat ik ook fijn vond was dat we bij elke gang nieuw bestek en een schone servet kregen, wat ik altijd heerlijk luxe vind. Ook was het enthousiaste personeel zeker een pluspunt.

Schelpen, octopus en dorade

Mijn verlanglijstje voor een volgend bezoek heb ik al klaar: de polpo e patate combineer ik met verschillende schelpen (schelpen nguja) of opnieuw de dorade van de grill. De avond eindig ik met een zachtzoete Bellini. Proost!

Leuk overnachten doe je bij BUNK in Amsterdam Noord

Foto’s: By Françoise Blog.

Dit artikel bevat gekregen producten. Dit heeft echter niet mijn mening beïnvloed.

Lees ook: