Cover Amsterdam City Guide
Nederland,  Reizen

Review ‘Amsterdam City Guide’

Amsterdam is een stad waar ik graag kom. Je hebt er leuke winkels, gezellige restaurants en genoeg Instagrammable straten om een heel account mee te vullen. Maar soms wil ik ook wel eens wat anders zien dan alleen het centrum. En daar komt de ‘Amsterdam City Guide’ goed bij van pas.

De ‘Amsterdam City Guide’ is een uitgave van dezelfde schrijfster als Wanderlust, waar ik eerder al eens een review over schreef. Omdat ik dat een heel erg leuk en informatief boek vond, had ik meteen interesse in deze gids over Amsterdam.

Amsterdam City Guide: Hotspots per wijk

In deze city guide behandelt elk hoofdstuk een wijk. Bijvoorbeeld Oost, de Jordaan en het Westerpark, Noord en De Pijp. En per wijk krijg je via een vast stramien te lezen wat de leukste plekken zijn om te eten en te winkelen. En er is telkens een wandeling uitgezet, zodat je niks hoeft te missen. Handig!Overzicht Amsterdam City Guide

Aan het begin van elk hoofdstuk wordt telkens kort iets over de betreffende wijk verteld. Bijvoorbeeld dat de Pijp ooit een volksbuurt was, en dat er 10 jaar geleden nog vooral studenten woonden. De wandeltocht door deze buurt bevat meer dan 25 leuke plekjes.

Amsterdam City Guide

Naast informatie over de verschillende wijken, is er ook nog wat algemene informatie in opgenomen. Zoals – heel handig! – een overzicht van Amsterdam per seizoen, plus niet te missen events. En een aantal shortlists, zoals de 28 beste restaurants of de 15 leukste hotels.Wandelroute Amsterdam City Guide

Het boekje is wat dikkig, maar niet zo heel groot. Je kunt het dus nog enigszins makkelijk meenemen. Of je maakt een foto van de wandelroute en omschrijving, zodat je niet met een boekje in de hand over straat hoeft. Mijn tip zou zijn: sla van tevoren de adressen die je wilt bezoeken op in Google Maps.

Must buy of niet?

Maar is het boek een aanrader om te kopen? Ik vind van wel. Amsterdam heeft enorm veel te bieden, veel meer dan alleen maar de geijkte straten in het centrum. Die ook nog eens steeds drukker worden. Dus wat let je?Tips Amsterdam City Guide

Als je deze mooie stad echt eens van een andere kant wilt zien, en als de locals wilt ervaren, dan moet je de Amsterdam City Guide zeker in je kast hebben staan!

Foto’s: By Françoise Blog.