Kat von D lock-it setting powder
Beauty,  Lifestyle

Review Kat von D Lock-it Setting Powder

Omdat ik afgelopen voorjaar op zoek was naar een nieuwe poeder, kocht ik tijdens een bezoekje aan de Sephora in Milaan de Kat von D Lock-it Setting Powder. Was deze aankoop het geld waard? Je leest het in deze mini-review.

Persoonlijk ben ik geen fan van foundation. Ik heb in het verleden wel een aantal merken uitgeprobeerd, maar dat was meestal geen succes. Ik vond ze onnatuurlijk ogen en merkte dat mijn huid er niet zo heel goed tegen kon.

Zoektocht naar een nieuwe poeder

Ik gebruik daarom alleen een conceiler en een losse, finishing powder om het geheel af te maken. Helaas werd mijn vaste poeder niet meer verkocht, waardoor ik op zoek moest naar een goede vervanger.

Omdat ik op dat moment in Milaan was, besloot ik bij Sephora – wanneer komt deze keten weer eens naar Nederland? – de Lock-it Setting Powder van Kat von D te kopen, de bekende tattoo-artist uit Amerika.

‘Licht, vegan en cruelty free’

Het merk zegt hier zelf over: ‘Lock-It Setting Powder is not your grandma’s loose setting powder! Our groundbreaking technology reduces the weight by 45 % compared to the leading setting powder, so you get a better finish with NO chalkiness, NO flashback and NO added texture.’

‘Kat Von D Lock-It Setting Powder is super-silky, non-drying and cruelty-free. Formulated with Micro-Blurring Technology, Kat Von D Lock-It Setting Powder softly diffuses pores for a velvety-matte, selfie-ready finish.’

Lock-it Setting Powder

Je kunt de setting powder voor 2 toepassingen gebruiken: om je gehele gezicht van een matte finish te voorzien, of plaatselijk lijntje te verzachten door ermee te ‘baken’. Dat laatste heb ik zelf nog nooit uitgeprobeerd, maar het schijnt dat je er heel mooie fijne lijntjes rondom je ogen kunt opvullen.Close-up Kat von D Lock-it Setting Powder

Ik vond zelf bovenstaande video ook erg handig; het geeft je een goed beeld van wat je ermee kunt bereiken en hoe je het product het beste toe kunt passen.

Ervaringen Lock-it Setting Powder

Ben ik blij met mijn aankoop? Die vraag kan ik met een volmondige ‘ja’ beantwoorden. De eerste keer dat ik de Lock-it Setting Powder gebruikte, was nadat ik een hele dag in +30 °C in Milaan had rondgewandeld. Je kunt je vast wel een voorstelling maken van mijn bezwete gezicht op dat moment.

Maar dat was absoluut geen probleem voor deze Lock-it Setting Powder. En weet je wat het mooie was? Zelfs toen lukte dat zonder een cakey, geplamuurd resultaat!

Voor alle seizoenen

Inmiddels gebruik ik deze setting powder zo’n 4 maanden op een dagelijkse basis. De poeder is inderdaad licht, makkelijk op te brengen (ook met een kwast van een ander merk) en zorgt de hele dag door voor een matte finish. En het mooiste is dat het mijn huid niet afsluit.Lock-it Kat von D
En de prijs? Deze setting powder is wel wat duurder, je koopt ‘m voor ongeveer 35 euro bij Sephora of Amazon. Maar je hebt zo weinig product nodig dat je er zeker 1,5 jaar mee doet. Inslaan dus!

Foto’s: By Françoise Blog. 

One Comment