MAC Prep + Prime Skin refined Zone Treatment
Beauty,  Lifestyle

Review MAC Skin Refined Zone Treatment

Soms ontdek je producten waarvan je het meteen al jammer vind dat je ze niet eerder hebt ontdekt. De MAC Prep + Prime Skin Refined Zone Treatment is daar een van.

Het was weer zo’n zomerdag waarbij ik na de lunch eigenlijk al niet meer in de spiegel durfde te kijken. Want ik wist al wat ik zou zien: een glimmend gezicht waar niet veel eer meer aan viel te behalen.

Nu is de zomer voor mij altijd al lastig. Ik heb een huid die nogal gevoelig is. Vriest het? Dan heb ik binnen de kortste keren droge plekken op mijn gezicht. Of gerstekorrels onder mijn ogen. En in de zomer heb ik juist weer een vettige huid.

Skin Refined Zone Treatment

Afgelopen zomer was ik het zat en besloot er wat aan te doen. Ik ging naar de plaatselijke MAC-winkel voor advies en meteen werd de Skin Refined Zone Treatment aangedragen. Dit  product uit de Prep + Prime-lijn kan op verschillende manieren worden gebruikt.

Zo kun je het ’s ochtends al met deppende bewegingen aanbrengen na je gezichtscrème, voordat je bijvoorbeeld een conceiler of foundation aanbrengt. Of je neemt de tube mee voor een touch-up gedurende de dag.

Vermindert talg

Uiteraard wilde ik dit weleens uitproberen. In de winkel verrichtte het product namelijk al wonderen voor mijn glimmende kin en neus.  En dat is best knap als je – bij een temperatuur van 27 ºC – er al een halve dag op hebt zitten.

close-up skin refined zone treatment

Op de website van MAC staat het volgende: ‘ Een lichte, olievrije emulsie die zichtbare poriën helpt te verdoezelen en talg en glimmen tegengaat. De emulsie droogt onmiddellijk en creëert zo een onzichtbare, langhoudende, natuurlijk matte finish. Ideaal voor de T-zone.’

Gebruik in de praktijk

Klinkt goed, toch? De eerste paar keren gebruikte ik de Skin Refined Zone Treatment ’s ochtends alleen als ik die dag een belangrijke vergadering of bijeenkomst had staan. Of als ik ’s avonds nog uit eten ging.

Waarom niet elke dag? Omdat ik stiekem wel een beetje bang was dat mijn huid (en dan vooral mijn kin) er toch van zou gaan verstoppen waardoor er weer onzuiverheden zouden ontstaan. Maar dat viel dus enorm mee.

MAC Akin Refined Treatment Zone review

Minimale hoeveelheden

Ik gebruik dit product nu een maand of 2 en ik ben er nog steeds erg tevreden mee. Bijwerken deed ik meestal met poeder, maar dat is nu niet meer nodig. En het fijnste is nog wel dat mijn gezicht er zelfs beter van is geworden! Mijn huid lijkt minder talg te produceren en dus minder verstopt te raken. Hoe fijn is dat!

Ook het verbruik valt erg mee. Veel meer dan 1 speldenknop heb ik vaak niet nodig. De tube heeft een smalle tuit, waardoor je niet snel te veel product op je vinger hebt. Een echte aanrader!

Foto’s: By Françoise Blog.