‘On Fleek’: een must have styleguide!

voorzijde boek

‘On fleek’ is de styleguide van Fashionchick en helpt gemakkelijk de perfecte look te vinden. Het boek verscheen in 2017 en deelt de mooiste #ootd’s en allerlei tips.

Het boek On Fleek verscheen afgelopen jaar en werd geschreven door Ellen Snijder, oprichtster van het online platform Fashionchick. Dit afstudeerproject groeide uit tot een van de grootste fashion platforms van Nederland. Zo doende kent Snijder heel wat bloggers, vloggers en influencers. En deze dames (helaas geen heer) wilden graag meewerken aan haar boek!

Iedereen een eigen boek

De afgelopen 2 jaar telde je als blogger of vlogger haast niet meer mee als je geen eigen boek had geschreven. Denk maar aan ‘My way’ van Monica Geuze, ‘On top’ van Anna Nooshin of het kookboek van Jet van Nieuwkerk.

On fleek detail

On Fleek is opgedeeld in een aantal hoofdonderwerpen, zoals City Cirls, Lazy Sunday en Workworkwork. Wat meteen opvalt zijn de vele mooie foto’s. Foto’s van mensen, make-up, en heel veel mode. Het aandeel tekst is ongeveer 20 % tegenover 80 % beeld. Tussen de beelden door worden leuke tips gedeeld. Bijvoorbeeld hoe je je office outfit kunt spicen, of hoe je make-up altijd on fleek is.

Bloggers uitgelicht

Voor een leuke quote kun je het boek ook zeker openslaan. Of voor interviews met bekende (en wat minder bekende) Nederlandse bloggers en Instagrammers. Zoals Roos-Anne van Dorsten (Moderosa), Sanny Verhoeven (Sanny zoekt geluk), Iris Dijkers ( A dash of fash) en Daphne Tiedink (Daphisticated).

On fleek tips

Verrassend, want dat verwachtte ik niet toen ik dit boek kocht. Maar zeker wel interessant. Via verschillende hashtags (zoals #bloggerbucketlist en #mystyle) kom je meer over de personen achter de accounts en blogs te weten. En de begeleidende foto’s vertegenwoordigen de stijl van deze meiden. Helaas zitten er geen mannelijke bloggers of influencers tussen, dat is dan wel weer jammer.

Lekker luchtig

Het boek is superleuk om doorheen te bladeren en inspiratie op te doen. Of om inspiratie op te doen bij al die geweldige accounts! Het is lekker luchtig en daardoor makkelijk op te pakken en daarna weer neer te leggen.

On Fleek review

Vooral de manier van interviewen vind ik vernieuwend. En de tips die her en der door het boek heen staan zijn ook erg leuk en interessant. Kortom, leuk om voor jezelf te kopen of om je bestie cadeau te geven!

Foto’s: By Françoise Blog.