Ouder maar beter, maar ouder
Boeken,  Lifestyle

Review ‘Ouder maar beter, maar ouder’

Heel af en toe koop je een boek waar je een beetje weemoedig van wordt. ‘Ouder maar beter, maar ouder’ is er zo een. Het tweede boek van Caroline de Maigret en Sophie Mas is meegegroeid met de lezers en laat het werkelijke leven zien van dertig- en veertigplussers.

‘Als je naar de dermatoloog gaat om een moedervlek weg te laten halen en hij vraagt of je botox wilt’, ‘ Als iemand zegt dat je er verdomd lekker uitziet voor je leeftijd’, ‘Als je een anekdote van 10 jaar geleden vertelt en je beseft dat het eigenlijk een anekdote van 20 jaar geleden is’.

‘Ouder maar beter, maar ouder’?

‘Ouder maar beter, maar ouder’, is het tweede boek van Caroline de Maigret en Sophie Mas. Al op de eerste pagina is het al meteen duidelijk waar het over gaat; over de twintiger die geen twintiger meer is, maar een veertiger. Of een dertiger die geen twintiger meer is.
Is dat erg? Ja en nee. Het zorgt voor herkenbare dilemma’s, zoals de keuze tussen smeren met factor 50 en een bleek gezicht, óf een kleurtje en kraaienpoten. Maar uiteraard is er in het boek ook ruimte voor een positief geluid. Bijvoorbeeld dat wijsheid met de jaren komt, net als zelfvertrouwen.

Tips en trucs

In het eerste boek van De Maigret en Mas, ‘Altijd een Parisienne, waar je ook bent’, werden al aardig wat tips gegeven. Ook in het tweede boek is hier voldoende ruimte voor ingeruimd. Bijvoorbeeld op het gebied van make-up en huidverzorging.
Stijltips staan er gelukkig ook in. Want ja, als Parisiennes ergens bekend om staan, dan is het wel hun stijl! En ik blijf hun looks geweldig vinden, een jaartje ouder (en wijzer) of niet. Ze dragen mooie pakken met een moderne twist en weten zelfs een simpele zwarte jurk nog een funky uitstraling te geven.

Quote ouder maar beter, maar ouder

20 of niet?

Eerlijk is eerlijk: je moet wel in de mood zijn voor dit boek. Maar het geeft ook wel mooi de veranderingen weer die je als mens doormaakt. Ooit was ik 20, nu geef ik meiden van 20 advies en lijkt het ineens alsof ik heel veel meer levenservaring heb.
Maar zou ik terug willen naar die tijd dat ik zelf 20 was? Aan de ene kant wel. Maar aan de andere kant vind ik mijn leven nu eigenlijk ook super prima.

Foto’s: By Françoise Blog. 

3 Comments