Shoptrip: de negen straatjes

COS Amsterdam

Amsterdam is zo’n stad, net als Parijs, New York en Londen, waar je nooit raakt uitgekeken. Er is altijd wat te beleven, wat nieuws te ontdekken of te proeven. Naast het Damrak en de Kalverstraat zijn er echter nog veel meer leuke straatjes, zoals de negen straatjes. Een shoppingroute.

De negen straatjes bereik je door vanaf Amsterdam Centraal de Nieuwezijds Voorburgwal in te lopen en net na Magna Plaza rechtsaf te slaan. Je komt dan vanzelf uit bij de Gasthuis molensteeg, Oude Spiegelstraat, Wijde Heisteeg, Hartenstraat, Wolvenstraat, Huidenstraat, Runstraat, Berenstraat en de Reestraat. Je vindt hier echt de leukste winkels, ik noem er een paar.

Marie-stella-maris

Op de hoek van de Keizersgracht en de Huidenstraat zit de winkel van Marie-stella-maris. Vergaap je aan de mooie winkel en de luxe producten. Je vindt de winkel aan de Keizersgracht, op nummer 357.

Pluk Amsterdam

Pluk op de Reestraat is een ontdekking die ik graag met jullie wil delen. Je kunt hier heerlijk ontbijten of lunchen, of even snel een lekker sapje scoren. Een mooi cadeau voor die ene vriendin uitzoeken kan ook, ze verkopen allerlei leuke goodies. Sinds kort hebben ze ook een webshop! Pluk Amsterdam bevindt zich in 1 van de negen straatjes, op Reestraat 19.

Pluk Amsterdam negen straatjes

Skins Cosmetics

Skins Cosmetics is al jaren hét adres in Amsterdam voor internationale cosmeticamerken, exclusieve, niche parfums, hoge kwaliteit huidverzorgingsproducten en de professionele make-up van Laura Mercier. Skins zit op Runstraat 11.

DR Wonen

Bij deze winkel, op Hartenstraat 27 in de negen straatjes, wordt veel gemaakt van natuurlijke materialen zoals sloophout. En: de meubels worden gemaakt door verschillende, voornamelijk Nederlandse, ontwerpers. Zoals Piet Hein Eek. Erg leuk om even binnen te stappen.

DR Wonen Amsterdam negen straatjes

COS

Toch wel een van mijn favoriete winkels als het gaat om kleding. VOS (Hartenstraat 23) biedt mooie, tijdloze items. Net iets minder uitgesproken dan die van zus & Other Stories. Ook in Amsterdam hebben ze een mooie winkel, hij is groter dan je denkt!

Jansz Amsterdam

Wil je je geslaagde winkelsessie goed afsluiten? Reserveer dan een tafel bij Jansz Amsterdam (Reestraat 8), onderdeel van het Pullitzer Hotel aan de Keizersgracht. Ze hebben bubbels en heerlijk eten. Enjoy!

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke winkels te vinden, neem ook eens een kijkje op de officiële website!

Foto’s: By Françoise.