Merlion Singapore

Singapore is niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een vakantie naar Azië. De stadstaat is volgens veel mensen te schoon en te duur. Toch valt dit best mee, ik geef je tips voor Singapore on a budget. Wedden dat je hierna wel wil gaan?

Singapore stond al een aantal jaar op mijn bucketlist. Dus toen vast stond dat manlief en ik in januari opnieuw naar Thailand zouden afreizen (waarover later meer), dwaalden mijn gedachten al snel af naar deze Aziatische wereldstad.

Gelukkig was het erg makkelijk en betaalbaar om vanuit Bangkok door te vliegen naar Singapore. Via Air Asia pakten we voor maar een paar tientjes het vliegtuig. En eenmaal in Singapore konden we weer heel makkelijk doorreizen naar Krabi, onze volgende bestemming.

Slapen en reizen in Singapore

Ook het reizen in de stad zelf viel ons erg mee. Singapore heeft een uitgebreid ov-systeem, met de metro kun je overal gemakkelijk komen. Speciaal voor toeristen heeft de stad een tourist pass die je voor 3 dagen 30 dollar kost (ongeveer 18 euro). En als je bij vertrek de kaart weer inlevert, krijg je 10 dollar terug. Feitelijk kun je dus voor 4 euro per dag de hele stad doorreizen.

Little India Singapore

Ook slapen kan budget, in zowel Chinatown als Little India zijn hostels te vinden. Zoals The InnCrowd Backpackers’ Hostel. Voor slechts 12 euro per nacht heb je hier al een bed op een gemengde slaapzaal. Wil je het wat luxer? Dan is Hotel NuVe Urbane een goede optie. In dit nieuwe viersterrenhotel heb je al voor 80 euro een kamer voor 2 personen.

Genieten van de natuur

In Singapore is heel wat te zien, zoals Gardens by the Bay. Deze bijzondere tuinen, met elke avond een indrukwekkende lichtshow bij de Supertrees, zijn gratis te bezoeken. Wil je nog meer? Dan kun je betalen om de Flower Dome of de Cloud Forest Dome in te gaan (zie de foto hieronder).

Gardens by the Bay Singapore

Nog meer gratis natuur is te vinden in de Singapore Botanic Gardens. Of maak een bijzondere Treetop walk over een loopbrug die meerdere parken met elkaar verbindt. Een onderdeel hiervan vormen de Southern Ridges. De wandelroute kun je het beste starten door vanaf metrostation Telok Blangah de heuvel op te lopen. De route is erg mooi, maar niet heel bekend. Je hoeft dus geen hordes mede-toeristen te verwachten.

Chinatown en Little India

Ben je meer een stadsmens dan een natuurliefhebber? Ook dan is er voldoende te zien en te doen in Singapore. Ontdek bijvoorbeeld de straten van Chinatown, of Little India. Zeker Little India is nog erg authentiek en heeft leuke winkels en marktkraampjes met eten, films en kleding.

Little India Singapore detail

Een derde mogelijkheid is een wandeltocht langs het oude koloniale centrum van Singapore, waarbij je onder andere het oude politiekantoor, het Victoria Theater en het wereldberoemde Raffles Hotel kunt bezoeken. Helaas was dit hotel dicht toen wij er waren, maar inmiddels is het weer open.

Futuristisch Singapore

High end shopping is er ook: ga hiervoor naar de wereldberoemde Orchard Road voor de mooiste winkels en shopping malls. Of reis de andere kant op en bezoek Millennial Singapore, met als hoogtepunten de Marina Bay Sands shopping mall en het imposante Marina Bay Sands Hotel.

Aan de overkant van het water (metrohalte Raffles Place) is het beeld van de Merlion te vinden; het wapen van Singapore. Vanaf hier heb je niet alleen een geweldig uitzicht op het Marina Bay Sands Hotel, maar ook op de Helix Bridge.

Marina Bay Sands Hotel

Eten en drinken

Budget eten vinden is ook geen probleem in Singapore. Elke shopping mall heeft wel een food court, en overal in de stad zijn ook losse food courts te vinden. In Singapore worden ze ook wel hawker centers genoemd. Een erg goede is Lau pa sat. 

Het leuke hieraan is dat je kunt kiezen tussen eten uit allerlei verschillende keukens, zoals Indiaas, Italiaans, Japans of Chinees. En alles daartussenin. Je haalt wat en eet het ter plekke op aan een van de tafeltjes.

Lau pa sat Singapore

Kortom, in Singapore ben je niet zomaar uitgekeken! Ik ben benieuwd of jij er een keer naartoe zou willen gaan.

Foto’s: By Françoise Blog. 

Lees ook: