Staycation Guide

Wil je een weekendje of een dagje weg in de buurt? Dan is de ‘Staycation guide’ echt iets voor jou! In dit leuke boek vind je niet alleen toffe adresjes in bijvoorbeeld Zwolle of Groningen, maar ook in steden als Brussel en Leuven.

De Staycation guide van Little Black Book (ook bekend van Wanderlust en de Amsterdam City Guide) is een superleuk boek als je toffe hotspots in de buurt zoekt. In het boek komen maar liefst 17 plaatsen in Nederland aan bod en 5 in België.

Staycations zijn tof

Staycations – vakanties dicht bij huis – zijn soms best lekker. Je hoeft niet 12 uur in een vliegtuig te zitten, hebt geen last van tijdverschil en hoeft ook niet bang te zijn dat het meteen een hele onderneming is. Kortom, de staycaton is here to stay!tips LBB

Het boek begint met enkele handige staycation-tips, zoals het gebruik van Google Maps om leuke plekjes makkelijk op te slaan. Op die manier kun je je van tevoren inlezen en heb je ter plekke alleen je telefoon nodig om van de ene naar de andere plek te komen. Handig!

Barbecueën in Amsterdam

Bij elke stad in de Staycation guide wordt dezelfde opbouw gehanteerd. Eerst volgt een lijst met leuke plaatsen om te overnachten, gevolgd door leuke plekjes voor een etentje of borrel. En dat zijn er genoeg voor meerdere bezoeken.

Last but not least volgen de tips voor de shopaholics onder ons. Zoals – in Amsterdam – Anna + Nina, Hutspot, OU. en Gesponnen Suiker. En wat ik eigenlijk nog veel leuker vind, is dat hierna een ‘ bucket list’ volgt. Bijvoorbeeld dat het in Amsterdam leuk is om naar de markt te gaan of een barbecue in het park te organiseren.Staycation guide bucket list tips

Staycation guide: 36x bucketlist-tips

Die bucketlist-opzet komt ook nog een keer los terug, voor 36 leuke tips in Nederland. Zoals Bossche bollen eten in Den Bosch (wel een beetje voorspelbaar) tot wildkamperen in de Biesbosch, of Giethoorn bij zonsopkomst.

Is het boek een aanrader? Ik vind van wel. Toen ik de laatste keer in Den Bosch was, heb ik vooraf alle genoemde adressen doorgenomen en opgeslagen via Google Maps. Alle hotspots waren even leuk en zelf had ik ze echt niet allemaal gevonden! faltlay boek stad LBB

Ook de hotspots in mijn eigen stad (Den Haag) kende ik nog niet allemaal. Ik ga zeker binnenkort een keer naar een paar steden in de buurt om zo weer nieuwe leuke plekjes te ontdekken. En uiteraard pik ik dit jaar ook wat Belgische steden mee!

Foto’s: By Françoise Blog. 

Lees ook: