Citytrip Parijs

Parijs is een stad die je minimaal 1 keer in je leven moet hebben bezocht. En als je gaat, wandel dan door de gezellige straatjes, maak een fietstocht en breng een middag door in minimaal 1 park. Laat het leven aan je voorbij trekken en voel je even een echte Parisienne.

Oh Parijs, wat ben je mooi! Toen ik je afgelopen zomer bezocht betoverde je mij met je straten, parken en gezellige cafés. Ik fietste er, wandelde langs de Seine, zat in Jardin du Luxembourg en at de lekkerste gerechten. Vandaag deel ik mijn tips met je.

De groene oasen van Parijs

Parijs heeft heel veel mooie parken, het is echt aan te raden om hier bij goed weer lekker een uurtje te gaan zitten. Klinkt misschien gek, maar dan zie je pas het echte Parijse leven. Mijn favorieten zijn Jardin du Luxembourg en Jardin des Tuileries.

Parijs Jardin du Luxembourg

Wat ik hier ook zo leuk aan vind zijn de mooie groene stoelen die overal in deze 2 parken staan. Je kunt ze overal heen slepen en ze zijn ook nog eens Instagrammable!

Parijs Jardin des Tuileries

Wandelen door Parijs

De beste manier om een stad te bekijken blijft wandelen. Je snapt beter hoe alles in elkaar zit en je ziet ook nog eens heel veel! Ik kocht voor onze citytrip het boekje 100 % Parijs, een echte aanrader. Er stonden verschillende leuke wandeltochten in met highlights in alle buurten van Parijs.

We hebben er een aantal van gelopen. De mooiste was een tocht die begon bij de Eiffeltoren en daarna verder ging langs de Seine. Vanaf de Seine liepen we weer terug, langs het Palais Royal (waar altijd de modeshows van Chanel zijn) en de Champs-Elysées naar de Arc de Triomphe.

Conceptstores en warenhuizen

Parijs heeft heel veel mooie winkels, van betaalbaar tot ontbetaalbaar. Mijn favoriet op de Rive Droite is conceptstore Merci in Le Marais. Hier vind je niet alleen superleuke dingen voor in huis, maar ook mooie beautyproducten.

Parijs conceptstore Merci

Op de chique Rive Gauche vind je Le Bon Marché, 1 van de mooiste warenhuizen die ik ooit heb gezien. Het is al behoorlijk oud en heeft bijvoorbeeld een mooi glazen dak.

Een tip: klim helemaal naar boven toe. Het uitzicht op het dak op Parijs is gratis en prachtig!

Le Bon Marché Rive Gauche Parijs

Burgers bij PNY

Lekker eten maken is ook iets wat je wel aan de Fransen over kunt laten. In Parijs bezochten we PNY, een hamburgerrestaurant in Miami Vice-stijl. We dronken er limonade en maakten selfies in het supertoffe toilet.

PNY Hamburgers

Ook lunchten we bij Dessance. Een geweldig leuk (en mooi) restaurant in Le marais, met een kaart alleen in het Frans. Dan weet je dat je goed zit, toch? Met wat handen en voeten (plus Google Translate) kwamen we er wel uit.

Fietsen langs de Seine

Wat ook beviel was een fietstocht door het centrum van Parijs, met gids. Fietsen begint iets normaler te worden in de Franse hoofdstad, maar het is (gelukkig) nog niet zo heel erg aan regeltjes gebonden als in Nederland. Fietsen over de pleinen van het Louvre kan dus gewoon nog.

Tijdens de fietstocht pakten we ook een stukje van de kade langs de Seine mee. Op sommige punten is deze heel breed, op andere plekken weer heel smal. Vooral in de zomermaanden vind je hier ’s avonds veel Fransen, die ter plekke hun avondeten delen met vrienden. Echt heel leuk om ook te doen

Parijs: gebouwen gemaakt voor Instagram

Last but not least zou ik nog een shoutout willen doen naar de architectuur van Parijs. Want was is er mooier dan een Parijse deur? Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik ben heel benieuwd of je het met me eens bent en wat jij van al mijn ervaringen vindt!

Parijs bezoeken

Foto’s: By Françoise Blog.

Lees ook: