Sevilla heeft alles wat een stad moet hebben: leuke winkels, heerlijk eten, gezellige cafés en een super klimaat. Heerlijk tot tien uur ’s avonds nog buiten lopen op je slippertjes of in dat te gekke jurkje, wie wil dat nu niet! En juist als de grote hausse aan vakantiegangers weer richting Nederland is vertrokken is het hier nog prima vertoeven.

Sevilla is een fantastische stad. Ik verbleef er afgelopen september voor de tweede keer. Overdag winkelen of de bezienswaardigheden bekijken, ’s avonds lekker eten en drinken met de Sevillanen. Mijn tips voor een bezoek zijn:

Flamenco-voorstellingen in Sevilla

Er worden in Sevilla heel wat voorstellingen aangeboden, maar een die zeker is aan te raden is die van La Casa del Flamenco. Tijdens het dansen mag er niet worden gefotografeerd of gefilmd, wat al wel aangeeft dat het een serieuze voorstelling is. De emoties zijn echt, de setting is een oude binnenplaats.

Een van de vele pleinen

Stadswandelingen door het oude centrum

In Sevilla worden behoorlijk wat gratis rondleidingen aangeboden. Ze zijn echt wel interessant en duren toch snel twee uur. Het is de bedoeling dat je na afloop zélf bepaalt óf en wát je als vergoeding aan de gids – meestal een enthousiaste local – betaalt. Zij blij, jij blij.

Sfeervol Triana

De wijk Triana was lang een afgesloten gebied, omdat er geen bruggen waren van de ene naar de andere kant van Sevilla. Het is van oudsher de (volks)wijk waar stierenvechters en flamenco-dansers en danseressen vandaan komen. Leuke sfeer, veel barretjes en restaurantjes om lekker tapas te eten!

Plaza de España: 52 tegelmozaïeken vertegenwoordigen het land

De Plaza de España werd in 1929 gebouwd en bezit 52 tegelmozaïeken, fresco’s waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld in azulejo’s (typische Andalusische tegeltjes). Midden op het plein staat een fontein en het middenplein wordt door talloze bruggetjes verbonden met de zijkant. Er werden meerdere filmscènes opgenomen, onder andere voor Star Wars en The Dictator.

Hotels in Sevilla

Sevilla kent verschrikkelijk mooie oude gebouwen met binnenplaatsen, je zou wel gek zijn als je in een standaardhotel een kamer boekt! Ik verbleef in Hostal Plaza Santa Cruz, maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan Hotel Patio de las Cruces of luxer: Aguilas5 SevillaSuites. Een andere optie zijn snoepjes als Apartamentos Los Venerables of Fontecruz Sevilla, Autograph Collection.

Waan je in Marokko

Het Alcázar Real de Sevilla stamt uit de veertiende eeuw en is echt supermooi. Waan je voor een dagje in Marokko en ga daarna lekker wat drinken in de paleistuin.

Sevilla

Foto’s: By Françoise.

Lees ook: