De mooiste stranden van Curaçao

Curaçao staat bekend om zijn mooie stranden. Of je nu een rustzoeker bent of juist van feesten houdt, dit Caribische eiland heeft het allemaal. Dit zijn de mooiste stranden van Curaçao.

Ga je binnenkort op vakantie en wil je weten wat de mooiste en leukste stranden op Curaçao zijn? Lees dan vooral verder en beeld je alvast maar in dat je zand tussen je tenen voelt, er een warm briesje door je haren gaat en je nog wat laatste druppels verfrissend zeewater op je huid voelt. Dat klinkt goed he?

Ontspannen genieten op Playa Kalki

Dit strand vind je in het noordelijkste puntje van het eiland, waardoor het iets minder druk is. Op Playa Kalki kun je op een bedje liggen of gewoon op het zand. Veel horeca is er niet, dus neem vooral zelf wat mee als je naar dit strand gaat.

Playa Kalki Curcaçao

Ik vond Playa Kalki een heerlijk rustig plekje, ver weg van de grote drukte bij bijvoorbeeld Mambo Beach of Jan Thiel.

Nog meer stranden op Curaçao: de Grote en de Kleine Knip

Het strand bij Grote Knip bestaat in vergelijking met andere stranden uit een groot uitgestrekt zandstrand. Verwacht hier geen luxe strandbedjes of een overload aan parasols, hier luier je onder palmbomen en relax je op het zand.

Dit strand is bij iedereen populair en de meeste locals komen met hun auto’s naar Grote Knip als het weekend is. Volgeladen met koelboxen met lekker eten installeren ze zich op het strand. Je kunt hier meer dan goed zwemmen, zonnen en snorkelen.

Restaurantjes zijn hier trouwens niet, op een paar locals die spulletjes verkopen na, dus als je naar Grote Knip gaat kun je het beste zelf wat drinken en eten meenemen.

Lekker zwemmen bij Playa Porto Marie

Het zand is er zacht, de Caribische zee net als op veel andere plekken oogverblindend turquoise en ook Porto Marie ligt net als veel andere mooie plekjes aan de westkust van Curaçao. Je vindt hier niet alleen een mooi strand waar je lekker kunt zwemmen.

Playa Porto Marie

En ook zit hier een leuk restaurantje waar je altijd wat te eten of drinken kunt halen. Voor ligbedjes en een parasol moet je wel betalen, maar dit is op veel andere stranden op Curaçao ook zo.

Zien en gezien worden op Mambo beach

Mambo beach is ook zeker een van de mooiere stranden op Curaçao, al is het wel wat drukker en commerciëler. Dus hou je van een beetje reuring en vind je het leuk om ’s avonds van live muziek te genieten? Dan is het bezoeken van Jan Thiel, Cabana of Mambo zeker een aanrader.

Mambo beach Curaçao

Het strand van Jan Thiel kent bijvoorbeeld 2 zwembaden met een infinity pool-effect en beach bars, maar ook kun je hier gewoon een fijne verfrissende duik in de Caribische zee nemen. Op Jan Thiel blijf je echt met gemak van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds hangen.

Jan Thiel stranden op Curaçao

Vind je het wel leuk om een beetje aan zien en gezien worden te doen? Dan ga je naar Mambo, naar Seaquarium Beach om precies te zijn, hier vind je ook de hipste clubs van het eiland en elk weekend dikke feesten. Cabana is weer wat relaxter.

De mooie stranden op Klein Curaçao

Ook op Klein Curaçao zijn fijne stranden te vinden, daarnaast kun je hier ook naar een vervallen vuurtoren wandelen en scheepswrakken bewonderen. Verder is de onderwaterwereld hier ook de moeite waard. Er zijn verschillende aanbieders die dagtochten naar Klein Curaçao aanbieden, van heel basic tot heel fancy inclusief cabana en ligbedje.

→ Klaar met zonnen? Hier kun je lekker eten en drinken op Curaçao.

Foto’s: By Francoise blog. 

Lees ook: