In Maleisië vind je de mooiste street art in George Town, op het eiland Penang. Verspreid door de stad zijn tientallen muurschilderingen gecreëerd die je wandelend of fietsend allemaal kunt bezoeken. 

Een van steden in Maleisië die je zeker eens moet bezoeken, is George Town. Deze stad is bekend geworden door de bijzondere street art die de muren van de stad siert.

In 2012 gaf de Toeristische Raad van Penang kunstenaar Ernest Zacharevic de opdracht 6 kunstwerken te creëren in de straten van George Town. Dit met het doel de stad meer op de kaart te zetten.

De kunstenaar uit Litouwen gebruikte hiervoor objecten uit het dagelijks leven en gaf zo zijn schilderingen een bijzonder 3D-effect.

street art Penang Maleisië

De street art in George Town raakte hierdoor wereldwijd bekend.

Street art in George Town door lokale kunstenaars

Lokale kunstenaars namen een voorbeeld aan Zacharevic, en zo kwamen er steeds meer kunstwerken op de muren van George Town.

Andere kunstenaars die hun kunsten loslieten op de muren van de stad, zijn Baba Chuah, Lefty, Louis Gan, Reggie Lee en Tang Mun Kian.

Inmiddels vind je in George Town tientallen street art-projecten, die je soms al van verre begroeten en andere keren pas opvallen als je er toevallig langs loopt.

Street art in George Town: praktisch

Mocht je mee willen weten over de street art, neem dan zeker een kijkje op penang-traveltips.com. Op deze site vind je informatie over de verschillende artiesten en over elk kunstwerk.

Wil je de kunstwerken bezoeken? Boek dan een tour of ga zelf op pad. Elk hotel of hostel heeft wel een kaart waarop de belangrijkste werken staan. Of zoek de kunstwerken op via Google Maps. De belangrijkste street art in George Town is hier zeker terug te vinden.

George Town als stad

George Town is als stad ook zeker de moeite waard. Zo bestaat de oude binnenstad uit goed bewaard gebleven, kleurrijke huizen in verschillende koloniale bouwstijlen.

Sinds 2008 staat de historische stad ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst en mag er niet zomaar iets aan de oude huizen worden veranderd.

Naast veel internationale toeristen trekt de stad ook veel lokale toeristen. In de weekenden is het er een komen en gaan. Is het niet voor de gezellige oude straatjes en de street art, dan is het wel vanwege het lekkere eten waar George Town ook om bekend staat.

'I want bao' street art George Town Penang

in George Town kun je ook een aantal mooie tempels en bijzondere huizen bezoeken. Verspreid over het eiland vind je ook een aantal mooie stranden.

→ Tip: lees ook mijn artikel over de andere bezienswaardigheden in George Town op Penang.

Foto’s: By Francoise Blog.

Lees ook: