streetart op Curaçao

Een van de leukere dingen op Curaçao is de vele kleurrijke streetart op het eiland. Vooral in de wijken Punda, Pieternaai en Otrabanda in de hoofdstad Willemstad vind je de mooiste schilderingen. Ik ging op pad en deel de leukste streetart op Curaçao met je in de wijk Otrabanda.

Wil je graag de leukste streetart op Curaçao spotten? Dan raad ik je de wijk Otrabanda in Willemstad aan. Hier zijn de afgelopen jaren steeds meer muurschilderingen te vinden, wat het een leuke plek maakt voor een stadswandelingen.

Otrabanda, wat letterlijk ‘de overkant’ betekent, is daarnaast heel makkelijk te bereiken als je al in Willemstad bent. Vanaf de Pontjesbrug loop je hier zo naartoe. Dit doe je door met de brug in je rug naar rechts te lopen en de weg langs het water te volgen.

Streetart op Curaçao spotten

Hierbij kom je langs Restaurant & Café Gouverneur De Rouville en Bario Urban Street Food. Iets daarboven, in het gebied rondom de Hoogstraat, vind je heel wat kunstwerken.

Een aantal van de kunstwerken staat ook op Google Maps aangegeven, zoals in de Willemstraat, de Emmastraat en de Frederikstraat. Je kunt ze dus zeker niet missen!

Ben je uitgekeken? Ga dan nog niet meteen terug naar het centrum, maar loop iets verder naar boven. Want ook in de Quintastraat en de Florenstraat en Venusstraat zijn een aantal mooie werken te vinden. Hier kun je ook de colorful steps beklimmen, die door Avantia Damberg werden gecreëerd.

Dit kan natuurlijk ook: een streetart tour

Je kunt natuurlijk ook een stadswandeling boeken bij Dushi Walks. Zo vind je niet alleen alle verborgen parels maar leer je ook nog eens een hoop over de muurschilderingen en de geschiedenis van Curaçao. Een deel van de opbrengst gaat naar de bewoners van de wijk.

street art op Curaçao

Dushiwalks vinden overigens niet alleen in Otrabanda plaats, maar bijvoorbeeld ook Scharloo. Je kunt dus op verschillende plekken in Willemstad wandelingen boeken.

Lees ook

Dit zijn de mooiste stranden op Curaçao.
8x lekker eten en drinken op Curaçao.

Foto’s: By Francoise Blog. 

Lees ook: