Summer High Tea Waldorf Astoria

Het Waldorf Astoria in Amsterdam serveert deze zomer een bijzondere high tea met als thema het strand. Dat betekent strandbedjes met zalm, zeesterren van geitenkaas en overheerlijke octopussen van marsepein.

Het luxe Waldorf Astoria Amsterdam heeft deze zomer een spectaculaire Summer Afternoon Tea op het menu staan. Met het strand als inspiratiebron zorgt dat voor een verrassende smaaksensatie.

Zeesterren en strandstoelen

Het Waldorf heeft door het jaar heen steeds wisselende high teas, tijdens de zomermaanden is gekozen voor het thema strand. Dit is tot in de kleinste details doorgevoerd en zorgt voor een echt zomers gevoel.

Tray high tea Waldorf

Dat begint al met het de eerste gang: een salade van diverse zeevruchten met eetbare bloemen en venkel. Een bijzonder lekkere combinatie. Welke hartige hapjes kun je nog meer verwachten? Denk aan een zeewiercracker met een zeester van geitenkaas en duindoornbes en een masala-strandbal.

Octopussen en pina colada bij Waldorf Astoria

Ben je klaar met de hartige hapjes? Dan volgt een bijzondere ice tea, geserveerd in een heuse kokosnoot, om de smaakpapillen te neutraliseren. Hierna begin je met de zoete ronde, waar ook vers gebakken scones met diverse soorten clotted cream bij worden geserveerd.

Het zoete deel van de Summer Afternoon Tea bestaat uit een citroenmeringue, octopus op een cupcake gemaakt van blauwe bessen met roze Ruby-chocolade, een exotische schelp van financier, rum, munt, limoen en tot slot een tropische kokosnoot met pina colada.Pina colada

Bijbehorende thee

Wat deze afternoon tea bijzonder maakt, is het feit dat bij elke gang een bijbehorende thee wordt geserveerd. Ik heb dat alleen eerder meegemaakt tijdens de high tea van Hotel Des Indes in Den Haag. Wat mij betreft is dit echt een pluspunt.

Toch zijn er ook zaken die nog beter zouden kunnen. Zo had de strandbal van massala iets meer smaak mogen hebben, evenals de clotted cream met salty caramel-smaak. De variant met vanillesmaak was daarentegen weer wel heel erg lekker.

Al met al was deze high tea zeker een bijzondere ervaring, op een hele mooie locatie met een superaardige en goed georganiseerde bediening.

Locatie en prijs high tea Waldorf Astoria

Het imponerende pand waar het Waldorf in is gevestigd, maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. De high tea wordt geserveerd in de Peacock Alley. De high tea is niet goedkoop, reken op 2 keer de prijs van een normale high tea. Maar daar krijg je dus wel een bijzondere ervaring voor op een hele mooie locatie.

Detail high tea

Een tip: bezoek ook de binnentuin. Dit is een prima plek voor een mooie portretfoto of selfie voor op Instagram!

Foto’s: By Françoise Blog.

Lees ook: