UNG Cosmetics

Een van mijn nieuwe ontdekkingen is UNG Cosmetics. Bijzonder aan dit merk is dat het uitgaat van de 4 verschillende kleurtypes, je hoeft dus nooit meer bang te zijn voor een miskoop. Handig toch?

UNG, uitgesproken als ‘young’, betekent in het Deens ‘ jong’. Het merk wil met de juiste make-up klanten helpen hun natuurlijke schoonheid te accentueren.

Ik leerde UNG Cosmetics kennen tijdens een bloggersevent dat door de Haagse winkel en beautysalon Mapeau werd georganiseerd. Meteen voelde ik een klik met de rustige Scandinavische uitstraling en mooie kleuren van dit merk.

4 kleurtypes

In tegenstelling tot andere merken gaat UNG Cosmetics uit van de 4 kleurtypes: lente, zomer, herfst en winter. Weet je je kleurtype niet? Dan kun je vooraf een test doen via hun website om dit te achterhalen. UNG oogpaletteHet mooie aan dit systeem is dat het haast onmogelijk is om een miskoop te doen. Alle producten met kleur – blush, lippenstift, oogschaduw en zelfs nagellak – zijn namelijk in te delen in de 4 kleurgroepen.

4 fantastische kleuren

Ikzelf ben een lentetype. Van de adviseuse ontving ik tijdens het event bij Mapeau niet alleen een handig wenkbrauwpotlood, -penseel en -poeder, maar ook een heel mooi oogschaduwpalet met 4 fantastische kleuren.

En eerlijk is eerlijk: het pigment van zowel het wenkbrauwpoeder als de oogschaduws is erg goed. De lichtste kleur oogschaduw gebruik ik om mijn binnenste ooghoek op te lichten, de een-na-donkerste kleur in mijn buitenhoek en de ‘gouden’ kleur in het midden van mijn bewegende ooglid.

Over het wenkbrauwpotlood was ik iets minder tevreden; ik vind dat de potloden die ik heb van MAC en Anastasia Beverly Hills langer houden. Het wenkbrauwpoeder is wel top en gebruik ik inmiddels elke dag.

UNG Cosmetics: dierproefvrij

Wil je niet gebonden zijn aan de 4 kleuren? Dan is het goed om te weten dat alle kleuren oogschaduw ook los te koop zijn. Ook is het mogelijk je eigen palet samen te stellen. productenDe producten van UNG Cosmetics zijn dierproefvrij, daarnaast probeert het merk het grondstofverbruik te reduceren en monitort het de arbeidsomstandigheden in het productieproces. Het assortiment wordt daarom in Nederland geproduceerd, zodat optimale controle mogelijk is.

Foto’s: By Françoise Blog. 

Dit artikel bevat gekregen producten. Dit heeft echter op geen enkele wijze mijn mening beïnvloed. 

Lees ook: