Rafael's Pastry Fahrenheitstraat

Voor een doos heerlijke handgemaakte bonbons of een verfijnd gebakje ben je bij Rafael’s Pastry aan het juiste adres. De chocolatier en patissier opende dit najaar zijn deuren aan de Fahrenheitstraat in Den Haag. 

Rafael’s Pastry is de nieuwste hotspot in de Fahrenheitstraat in Den Haag. Voor eigenaar Rafael Putto is het zijn eerste eigen zaak; de ondernemer werkte eerder voor onder andere hotel Huis ter Duin en was hoofd patisserie bij Hop & Stork in de Haagse Passage. De start als eigen ondernemer is een mooie stap, die Rafael samen met zijn vriendin Charlotte Vreugdenhil geeft gezet.

Rafael van Rafael's Pastry

High tea met bijzondere smaken

Bij Rafael’s Pastry kun je terecht voor ambachtelijk bereide breekchocola, rijkversierde chocoladeletters en ander lekkers, zoals verfijnde cloud cakes. Of een high tea, die ik eind oktober uitprobeerde.

Theesoorten bij Rafael's Pastry

De high tea werd vergezeld door de heerlijke thee van Rose Tulips Amsterdam. We startten met een bonbon in combinatie met de black label-thee. Deze bevatte onder andere ingrediënten als Damasceense roos, hibiscus, jasmijnthee en lavendel.

Hierna volgden de tweede en derde gang van de high tea, bestaande uit een soep van aubergine met room, een verse hartige taart en een hoorntje met Hollandse garnalen.

Zelf vond ik de soep het lekkerst, gevolgd door het hoorntje. Een leuk detail was dat je de hartige taart zelf nog verder op smaak kon brengen met een bijgeleverde creme van mierikswortel.

Chocola, cheesecake en framboos

De derde gang bestond uit een fantastisch smakende cheesecake met bosbessensaus die naar eigen smaak was aan te brengen. Daarnaast werden nog 2 kleine gebakjes geserveerd. Het ene gebakje was een mangotaartje met een mousse van meloen, het andere een taartje met frambozenmousse.

Om het helemaal af te maken, werden de 3 taartjes vergezeld door een lavacake met amandelen en enkele losse stukjes chocola. Uiteraard kwamen deze gerechten ook weer met een nieuwe thee, waar we persoonlijk uitleg over kregen door de eigenaresse van Rose Tulips Amsterdam.

Kunstwerkjes bij Rafael’s Pastry

Rafael’s Pastry is open van maandag tot en met zaterdag en is te vinden op Fahrenheitstraat 611.

Heerlijke chocola Rafael's Pastry

→ In de Haagse Regentessebuurt vind je ook Wijnklas, dé winkel voor laagdrempelig en goed wijnadvies.

Foto’s: By Francoise Blog.

Dit artikel bevat gekregen producten. Dit heeft echter niet mijn mening beïnvloed.

Lees ook: