Verliefd op Nederland openingsfoto
Nederland,  Reizen

Review ‘Verliefd op Nederland’ van Roëll de Ram

Op zoek naar leuke tips voor een dagje weg in eigen land? Dan is ‘Verliefd op Nederland’ van Roëll de Ram wat voor jou. In dit boek beschrijft ze de meest bijzondere plekken dicht bij huis. Zoals de mooiste sprookjeskastelen, eilanden en pluktuinen die ons land rijk is.

‘Verliefd op Nederland’ verscheen in 2020 en is volgens schrijfster Roëll de Ram een pleidooi om in Nederland op vakantie te gaan. Want waarom zou je Nederland verlaten voor een dagje uit of een weekendje weg? Dichtbij is er ook zoveel moois te ontdekken.

Binnenzijde foto 2

Mede door de pandemie en de reiswereld die op zijn kop staat, ontstond bij De Ram het idee voor ‘Verliefd op Nederland’. En ik moet zeggen dat ze een heel eind is gekomen, qua tips en leuke plekjes. Er zaten zeker een aantal plekken tussen die ik echt nog niet kende.

Avontuurlijke thema’s

Het boek is onderverdeeld in een aantal thema’s, zoals ‘kunst kijken’, ‘op pad in de natuur’, ‘Nederlands werelderfgoed’, ‘strijden tegen het water’ en ‘sprookjeskastelen’. Kortom; een bonte verzameling waarbij sommige thema’s misschien iets meer voor de hand liggen dan andere onderwerpen.

Molen de Adriaan

De thema’s die mij zelf meteen aanspraken, waren de sprookjeskastelen en de mooiste molens. Maar ook andere onderdelen hadden best wat interessante verrassingen in petto. Zoals de ‘Cage with no puma’ onder het thema ‘Kunst kijken’ en de bijzonder vormgegeven uitkijktoren bij de Oostvaardersplassen onder het kopje ‘Op pad in de natuur’. En ook de vele campings in het boek zijn leuk om eens te bezoeken.

Staande foto boek Verliefd op Nederland

‘Verliefd op Nederland’

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de meeste kastelen die in het boek worden genoemd nog niet kende. Ik heb ze inmiddels op mijn lijstje gezet en ik kan niet wachten om ze te bezoeken!

Binnenzijde foto 1

Het boek is wat mij betreft een echte aanrader. Mooie foto’s, een goede opzet.. En overal staat ook handige informatie bij, zoals websites. ‘Verliefd op Nederland’ is ook een leuk boek om cadeau te geven.

Foto’s: By Françoise blog.  

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *