dineren de maaltuin

In mei en juni kun je op Paleis Soestdijk genieten van de heerlijke gerechten van De Maaltuin. Met een speciaal ontworpen vijfgangendiner dineer je vorstelijk in de kassen op het landgoed. De gerechten worden op een bijzondere manier gepresenteerd, wat dineren in dit pop-up restaurant tot een ware belevenis maakt.

Al sinds 1650 wordt Paleis Soestdijk bewoond, verbouwd en vernieuwd door stadhouders, graven en koninginnen. Dat klinkt misschien wat ouderwets, maar niets is wat het lijkt. Het paleis was haar tijd altijd al vooruit. Nieuwe uitvindingen, innovaties en technologieën zijn altijd onderdeel geweest van het landgoed.

paleis voorzijde

Ook de tuinen van het paleis kregen in de 19de eeuw een nieuwe verschijning. Met dit nieuwe ontwerp brak Paleis Soestdijk de traditie van de voorgaande strakke en zeer hoffelijke Franse tuinstijlen. De tuinen kregen slingerende paden, grillige waterpartijen en moest er zo organisch mogelijk uitzien.

Tuinen paleis Soestdijk

Ondanks dat dit als zeer landelijk werd beschouwd, was het ook vernieuwend en werden de tuinen gezien als ‘een voorbode van de revolutie’, of liever gezegd ‘de uiting van een vrijere denkwijze’.

Proeftuin voor innovatie

Het prachtige paleis en uitgestrekte landgoed moeten vanaf 2025 een onafhankelijk podium worden voor innovaties van de Nederlandse maak- en kennisindustrie. Hierdoor willen de eigenaren dat Paleis Soestdijk dé plek wordt waar inspiratie, natuur, cultuur en innovatie samen komen. Op dit moment krijgen bezoekers daar al een kunstig en culinair voorproefje van.

Diner de maaltuin paleis soestdijk

Vanaf 19 mei vindt hier pop-up horecabeleving de Maaltuin plaats, een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken als kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Na een succesvolle editie eerder dit jaar in Trompenburg, strijkt De Maaltuin nu neer in de paleistuinen van Soestdijk.

Kunst, bijzondere gerechten en spoken word

Bezoekers maken in het pop-up restaurant van De Maaltuin op culinaire wijze kennis met de verborgen en bijzondere verhalen van de koninklijke tuinen.

Behalve dat bezoekers worden getrakteerd op bijzondere gerechten en bijpassende dranken, krijgen ze ook een voorproefje van de hedendaagse kunsttentoonstelling Voorlopers.

kunst paleis soestdijk

De Maaltuin belooft een heerlijke avond uit te worden met lange eettafels in de kassen op het landgoed, kunst, spoken word en een silent disco; een prikkelende en inspirerende beleving op een bijzondere locatie.

De Maaltuin op Paleis Soestdijk

Omdat alle gerechten op een bijzondere manier worden gepresenteerd, leer je meer over de smaken op je bord. Want is is het nu een pittige, zure soep op basis van mango, of tomaat?

procureur De Maaltuin

Alle gerechten worden uiteraard geserveerd met een bijbehorende wijn. Of met een mocktail, mocht je niet te veel alcohol willen drinken.

Vorstelijk genieten

Met een diner in de kassen van Paleis Soestdijk trakteer je jezelf op een vorstelijk avondje uit. Elke editie van De Maaltuin is uniek en blijft een verrassende beleving waar je steeds opnieuw naar toe kunt gaan.

Paleis Soestdijk vertier tijdens diner

Tickets voor een diner in de kassen van Paleis Soestdijk zijn te bestellen via de website van De Maaltuin. Dineren in de paleistuinen kan tot en met 12 juni. Het diner start rond zes uur ’s avonds en duurt tot een uur of tien ’s avonds. Tickets kosten 84,95 euro.

Andere locaties van De Maaltuin

paleis soestdijk voorzijde

Naast Paleis Soestdijk is de Maaltuin vanaf 9 juni te vinden op Vliegbasis Soesterberg, vanaf 16 juni bij het Maritiem Museum, vanaf 4 augustus op het Muiderslot en vanaf 11 augustus bij Trompenburg.

Foto’s: By Françoise Blog. 

Ik was uitgenodigd om bij De Maaltuin te komen eten. 

Lees ook: