VT Wonen en Design Beurs Flexa
Wonen

VT Wonen en Design Beurs 2018

De VT Wonen en Design Beurs. Begin oktober was het weer tijd voor alle nieuwe trends in woonland, verzameld in de RAI Amsterdam. De stands waren kleurrijk, met warme materialen en veel opvallende kleuren.

Traditioneel is oktober de woonmaand, waarin we na een lange zomer buiten weer met hernieuwde aandacht naar onze interieurs kijken. Een kloddertje verf hier, een stoeltje daar. En we zijn weer klaar voor een lange herfst en winter binnen.

Ik in ieder geval wel. En  wat is er dan leuker dan een bezoek aan een beurs met jaloersmakend mooie stands en producten? Ik deel mijn favorieten met je.

Ariadne at Home

Ooit las ik dit blad maandelijks, maar van landelijk is mijn smaak inmiddels opgeschoven naar modern en eclectisch. Maar de stand van Ariadne at Home was er een om te onthouden. Ik vond vooral de gestileerde berenklauwen erg mooi, evenals de roestbruine, warme kleuren.

Stand Ariadne at home

VT wonen stand Ariadne at home

Kleur bij Flexa

Bij de stand van Flexa waren soortgelijke kleuren te spotten. Opnieuw was aan een aantal bloggers gevraagd een kamer in te richten met als basis de kleur van het jaar. Na Heart Wood was dat nu Spiced Honey. Een nog warmere kleur, op de eerste foto is deze goed te zien.Flexa stand VT Wonen spiced honey
Flexa stand VT wonen 2

 Kleurrijk wonen met Theo-Bert x H&M Home

Grote nieuwkomer tijdens de beurs was H&M Home, met een stand die volledig was gestyled door Theo-Bert Pot. Een schot in de roos wat mij betreft! Wel was het een gemiste kans dat de gebruikte artikelen niet (digitaal) op de stand te koop waren, maar wellicht komt dit volgend jaar wel.H&M Home VT Wonen Beurs
overzichtsfoto H&M Home beurs

Stand van VT Wonen

Hoewel ik vorig jaar erg onder de indruk was van het VT Wonen Huis tijdens de beurs, vond ik de stand dit jaar iets minder interessant en indrukwekkend. Het huis-idee was losgelaten, waardoor je nu door allemaal losse kamers liep. De samenhang was daardoor minder, ook vond ik de verschillende ruimten minder goed op elkaar afgestemd.

Er was een kamer die er wel uit sprong, hieronder zie je de foto hiervan. Ook weer roze als basis, een kleur die je veel terug zag komen deze beurs. Ik voorspel echter dat we nog meer bruin gaan zien, plus andere opvallende kleuren(combinaties).beurs stand magazine

Of ik volgend jaar weer ga? Misschien wel, maar misschien ook niet. Ik zou weleens in Parijs naar Maison & Objet willen, of de Design Week in Eindhoven. En als ik al ga, is het niet op een zondag. Door de vele mensen was het soms lastig om een stand of stijl echt te laten bezinken, wat jammer is van zo’n mooie beurs.

Foto’s: By Françoise Blog.