Bloggen,  Lifestyle

Wat te doen bij een writer’s block

Een writer’s block overkomt iedere blogger weleens. Maar wat kun je er tegen doen? Deze keer een aantal tips om je aan nieuwe inspiratie te helpen.

Soms heb je weleens van die momenten dat je niet meer weet wat je moet schrijven. Of dat je een idee had dat niet uitpakt zoals je had gehoopt. Ik had dat laatst nog, met het inmiddels beruchte boek ‘Tired, but sexy. But tired’ van Jamie Li.

Na het te hebben gelezen, had heel Nederland er een mening over. Uiteraard had ik er op dat moment ook mijn zegje over kunnen doen, maar dat gebeurde naar mijn idee al voldoende.

Maar goed. Dat even terzijde. Want waar het in deze blog over gaat, is een writer’s block, als je geen inspiratie meer hebt of niet meer weet hoe je moet starten. En daar zijn wel wat tips voor.

Ga wat anders doen bij een writer’s block

Een manier is om op dat moment wat anders te doen. Klap die laptop dicht of sluit je computer af en wandel eens een rondje. Of ga de stad in. Wedden dat je hierna weer voldoende leuke ideeën hebt?

Lees hoe anderen het doen

Een van mijn grote inspiratiebronnen is ‘Het Lingeriedenken’ van Rob van Vuure. Hij is een goeroe in bladenmakersland en bedacht heel wat bekende rubrieken. In dit boek gaat hij onder andere de uitdaging aan om 50 invalshoeken voor een artikel over asperges te verzinnen.

Erg leuk voor inspiratie, maar ook als je meer wil weten over de wereld achter de bladen. Of creatiever communiceren.

Vraag het aan anderen

Heb jij weleens aan je volgers gevraagd wat ze graag zouden willen lezen op jouw blog? Nee? Nou, dan is dit het juiste moment! Moet je eens kijken hoeveel nieuwe onderwerpen je in een keer hebt!

Ga niet kopiëren

Hoe aantrekkelijk het misschien ook klinkt: Doe. Het. Niet. Uiteindelijk bedonder je niet alleen jezelf ermee, maar ook je lezers. En wie wil er nu iets lezen dat een ander al heeft verzonnen? Wees daarom creatief en volg je eigen weg.

Verzin een routine

Ik hou soms een brainstormsessie met mijzelf en schrijf dan meteen alle onderwerpen op die op dat moment in mij op komen. Zo vergeet ik ze niet en kan ik ze later altijd nog eens oppakken. Een vast moment pakken om te schrijven, kan ook helpen.

Maak gebruik van je writer’s block

Zoals ik nu. Dankzij mijn eigen writer’s block heb ik toch weer aardig wat tips voor anderen op papier kunnen zetten. Doe er vooral je voordeel mee.

Foto’s: Pexels.