Nederland,  Reizen

Lekker winkelen in mooi Amersfoort!

Ben je weleens in Amersfoort geweest? Deze gezellige stad stond al langer op mijn verlanglijstje. Tijdens een City tour voor bloggers bezocht ik op 3 maart alle leuke hotspots! Vandaag deel ik ze met je.

Amersfoort ligt in het midden van het land en is dus voor iedereen goed aan te reizen. Ik kwam er als kind wel eens, maar de laatste paar jaar eigenlijk niet meer. Een hele goede reden dus om deze gezellige en mooie oude stad weer eens te bezoeken! Op 3 maart werd er door Evelyne van de Buttercup Sisters een superleuke City tour georganiseerd! Ik kende haar van een eerdere meeting in Den Haag.

Heerlijk Amerikaans ontbijten in Amersfoort

Na een mooie wandeling door Amersfoort startte de City tour in The Blueberry. Deze superschattige ontbijt- en lunchspot met écht Amerikaans ontbijt, BLT’s, smoothies en milkshakes bevindt zich in het hart van het centrum, op een mooi oud plein.

De inrichting is eclectisch te noemen, met Amerikaanse invloeden. Er is zowel beneden als boven plek, dus neem vooral de trap naar boven als er beneden geen plaats is.

Shoppen voor bikini’s

Wie, zoals ik in de winter op zomervakantie gaat, loopt nog wel eens tegen het ‘luxeprobleem’ aan dat er in de winter haast geen bikini is te vinden! Nou, bij Bodydress in de Amersfoortse Langestraat hebben ze ook ’s winters keuze zat. Maar natuurlijk ook voor stoere lingerie.

Bodydress bestaat inmiddels zo’n 14 jaar en heeft naast de winkel in Amersfoort ook een vestiging in Huizen. De inrichting is echt superleuk gedaan!

Van onder naar boven

Na de onderkleding was in een paar stappen de bovenkleding aan de beurt bij Reuring. Deze winkel had ik nog wel langer willen bezoeken, ze hadden echt leuke spulletjes. Niet alleen kleding van mooie Scandinavische merken, maar ook grappige hebbedingetjes.

Ik werd ook verliefd op hun leuke sieraden, horloges, planten en producten van Meraki. En natuurlijk was ook deze winkel weer supermooi ingericht! Reuring is met recht een must visit, al kosten de kwalitatief hoogstaande producten natuurlijk wel wat.

Chocolicious!

Na al dat gefotografeer was het tijd voor wat anders. Overheerlijke chocola van de Chocolate Company en goede gesprekken over bloggen, de liefde en carrière maken.

Chocolate Company is een Nederlandse onderneming met inmiddels 10 cafés, verspreid over heel Nederland. Wij hadden een high choc en de tafel stond helemaal vol met sandwiches, vers fruit, spekjes, een chocoladefondue, chocspreads en chocolademelk. Supermachtig, maar heerlijk.

Als je haar maar goed zit

Na al dat leuks was er ook nog een middagprogramma. Evelyne liet ons nog wat mooie plekjes van Amersfoort zien en ondertussen wandelden we naar Freewave Kappers aan de Utrechtseweg.

Deze kapsalon was al hip voordat de hipsters aan de haal gingen met bakstenen muren en fietsen aan de muur hingen. Freewave zit al 18 jaar op dezelfde plek, steeds verder bouwde de eigenaresse de zaak uit.

Passie voor staal

Bij Helemaal Edelsmid in de Mooierdstraat was de passie  voor mooie stenen, oude gereedschappen en staal voelbaar. Met deze ingrediënten worden hier de mooiste sieraden gemaakt.

We mochten hier ook zelf aan de slag met hamer en letters. Iedereen kreeg een stalen plaatje en er verschenen vervolgens de mooiste creaties. Al viel het slaan nog best wel tegen, het was zwaarder dan ik dacht.

amersfoort

Amersfoort: een dikke vette 9!

En wat vond ik nu van Amersfoort, na deze City Tour? Ik vond het een te gekke,  gezellige en authentieke stad met voldoende leuke straatjes om een middag of dag rond te lopen en Instagramwaardige foto’s maken.

Tot snel, Amersfoort!

Foto’s: By Françoise Blog.

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *