Wauw Den Haag

Het Zeeheldenkwartier in Den Haag is hip & happening. Of je nu voor een hapje & drankje of leuke cadeautjes gaat, deze wijk is van alle markten thuis! In dit artikel deel ik de leukste plekjes waar je zeker eens langs moet gaan.

Den Haag heeft naast het bekende centrum ook nog heel veel andere leuke straten. Bijvoorbeeld de Prinsestraat, de Oude Molstraat en de Juffrouw Idastraat. Upcoming is het Zeeheldenkwartier, een mooie oude wijk naast het centrum.

Find the hotspots

Wauw, op de hoek van de Piet Heinstraat en de Jacob van der Doesstraat, is echt een geweldig leuke winkel waar je echt je ogen uit kijkt. Hier vind je dat ene bijzondere cadeautje. Sieraden, botanische prints, opgezette vogels, gedroogde bloemen, schaaltjes, stolpen, planten en ga zo maar door.

Wauw Piet Heinstraat
Wauw, Jacob van der Doesstraat 2 Den Haag.

 

Planten Wauw Piet Heinstraat

 

Een andere toffe winkel is Bij Priester, waar ze onder andere een kledingbibliotheek hebben met kleding van jonge ontwerpers. Voor een vast bedrag per maand kun je 1, 2 of 3 unieke designer pieces lenen. Ben je het zat na een dag? Dan ga je gewoon terug om wat anders uit te zoeken. Handig toch?

Bij Priester
Bij Priester, Zoutmanstraat 12A Den Haag.

 

Strak Scandinavisch

Als tegenhanger heeft het Zeeheldenkwartier de Design Room, een totaal andere winkel dan Wauw. De conceptstore Design Room is gespecialiseerd in Engelse en Scandinavische meubels en voorwerpen uit de jaren ‘50 en ‘60. Eigenaren zijn de Nederlandse Jozé van der Blij en de Britse Peter Reynolds.

Design Room Den Haag
Design Room, Jacob van der Doesstraat 2C Den Haag.

Lekker eten en drinken in het Zeeheldenkwartier

Voor je vitamineboost ga je naar BAR en Zo, een afkorting van Barro en Zoë, de eigenaren van dit leuke tentje. Bar en Zo staat voor ‘good coffee’, ‘green living’ en ‘local products’.

Bar en Zo
BAR en ZO, Prins Hendrikstraat 103 Den Haag.

BAR en ZO Den Haag

Nieuwsgierig geworden? Ga dan vooral eens naar het Zeeheldenkwartier in Den Haag!

Foto’s: By Françoise Blog. 

Lees ook: