Wauw Den Haag

Het Zeeheldenkwartier in Den Haag is hip & happening. Of je nu voor een hapje & drankje of leuke cadeautjes gaat, deze wijk is van alle markten thuis! In deze blog deel ik de leukste plekjes waar je zeker eens langs moet gaan.

Den Haag heeft naast het bekende centrum ook nog heel veel andere leuke straten. Bijvoorbeeld de Prinsestraat, de Oude Molstraat en de Juffrouw Idastraat. Upcoming is het Zeeheldenkwartier, een mooie oude wijk naast het centrum.

Find the hotspots

Om hier nog meer leuke plekjes te ontdekken deed ik eind juni mee aan een Instatour. Deze tour werd georganiseerd door de PR Kliniek. De dag begon al goed, met een theetje bij Vleugels. In dit centrum kun je onder andere yogalessen volgen, maar ook slow coffee drinken of vegan eten.

De eerstvolgende stop was Wauw, op de hoek van de Piet Heinstraat en de Jacob van der Doesstraat. Dit is echt een geweldig leuke winkel waar je echt je ogen uit kijkt! Hier vind je dat ene bijzondere cadeautje. Sieraden, botanische prints, opgezette vogels, gedroogde bloemen, schaaltjes, stolpen, planten en ga zo maar door.

Wauw Piet Heinstraat
Wauw, Jacob van der Doesstraat 2 Den Haag.

 

Planten Wauw Piet Heinstraat

 

Een andere toffe winkel is Bij Priester, waar ze onder andere een kledingbibliotheek hebben met kleding van jonge ontwerpers. Voor een vast bedrag per maand kun je 1, 2 of 3 unieke designer pieces lenen. Ben je het zat na een dag? Dan ga je gewoon terug om wat anders uit te zoeken. Handig toch?

Bij Priester
Bij Priester, Zoutmanstraat 12A Den Haag.

 

Strak Scandinavisch

Als tegenhanger bezochten we daarna Design Room en The Fine Store, twee totaal andere winkels dan Wauw. De conceptstore Design Room is gespecialiseerd in Engelse en Scandinavische meubels en voorwerpen uit de jaren ‘50 en ‘60. Eigenaren zijn de Nederlandse Jozé van der Blij en de Britse Peter Reynolds. Ik maakte er onderstaande foto, waar ik later nog een leuke prijs mee won.

 

Design Room Den Haag
Design Room, Jacob van der Doesstraat 2C Den Haag.

In The Fine Store ben ik inmiddels al een aantal keer geweest, ze verkopen hier onder andere verfijnde woonaccessoires, horloges, sieraden en boeken. Ze hebben ook een mooie webshop.

 

The Fine Store Den Haag
The Fine Store, Piet Heinstraat 64 Den Haag.

 

The Fine Store Den Haag

 

Lekker eten en drinken in het Zeeheldenkwartier

Voor je vitamineboost ga je naar BAR en Zo, een afkorting van Barro en Zoë, de eigenaren van dit leuke tentje. Bar en Zo staat voor ‘good coffee’, ‘green living’ en ‘local products’. Ik kom er vooral voor de lekkere versgeperste sapjes, een aanrader!

 

Bar en Zo
BAR en ZO, Prins Hendrikstraat 103 Den Haag.

 

BAR en ZO Den Haag

Al met al was het een superleuke middag! Nieuwsgierig geworden? Ga dan vooral eens naar het Zeeheldenkwartier in Den Haag!

Foto’s: By Françoise Blog. 

Lees ook: