denim-drift
Wonen

De woonkleuren van 2017

Een nieuw jaar, dus ook nieuwe woonkleuren. Volgens Pantone is ‘greenery’ de kleur van 2017, Flexa en Histor kiezen voor ‘denim drift’. Welke kleur vind jij het mooist?

Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. De eerste publicatie stamt al uit 1963.  Alle kleuren die je ziet in een tijdschrift, krant of poster hebben de gebruikte kleuren en kleurcodes aan dit instituut te danken.

‘Greenery’

Maar daarnaast doet Pantone nog meer; zo voorspellen ze elk jaar weer opnieuw wat de kleur van het komende jaar gaat worden. Voor 2017 is het volgens hun ‘Greenery’. Zo staat hun hele Instagram-account vól met deze niet te missen kleur.

pantone-greenery-instagram woonkleuren
Intense woonkleuren

2016 was het jaar van een statement. Voor het eerst in de geschiedenis riep Pantone twee kleuren uitriep tot kleur van het jaar. Rose Quartz en Serenity tekende ons interieur in 2016. In 2017 is het echter gedaan met de pasteltinten en gaan we naar een intense kleur.

groene muur Bijenkorf Den Haag woonkleuren

Donkergroen is mooier

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog een beetje aan moet wennen, dat echte groen. Donkergroen of army green vind ik nog wel mooi, maar ‘Greenery’ is wel heel heftig. Of het moet meer richting een behang gaan zoals hierboven. Ik maakte deze foto bij de klantenservice van de Bijenkorf in Den Haag. Erg leuk!

Woonkleuren: blauw slaat de klok

Ik denk dat ik dan toch eerder kies voor de kleur van Flexa en Histor: ‘Denim drift’. Zelf zeggen ze hier over: ‘Het kleurenpalet van 2017 gaat helemaal over balans. Dit jaar zien we een interessant contrast tussen de brutale, meer opvallende kleuren en een selectie van gedempte, lichtere tinten.’

denim-drift-woonkamer
Hier kun je best wel veel kanten mee op. Nog een mooi voorbeeld, gecombineerd met roze:
denim-drift-lamp woonkleuren

Welke kleur zou jij kiezen? En is er een kleur die jij nooit in je huis of kamer zou willen hebben? Ik ben erg benieuwd!

Foto’s: Pantone, Instagram, By Françoise Blog, Flexa.