‘Oh Oh Den Haag, mooie stad achter de duinen…’ Scheveningen is een van mijn favo strandplekjes in Nederland en laatst had ik een leuke bloggerslunch bij het gezellige Xiringuito. Spaanse sferen alom, met overheerlijk eten.

Ik kom al heel wat jaartjes op Scheveningen en elke keer blijft het leuk. Het Noorderstrand, de Pier, het strand bij de haven… Elk plekje heeft zo weer zijn eigen verhaal.

xiringuito buitenzijde

Ik vond het dan ook superleuk om er begin mei weer eens een kijkje te nemen. Op uitnodiging van Mariska van Marvelousz mocht ik lunchen bij strandtent Xiringuito.

Xiringuito: Zuid-Europese sferen

Xiringuito betekent ‘strandtent’ in het Catalaans en de naam geeft hiermee mooi de insteek van de eigenaars weer. De strandclub was vroeger bekend onder de naam ‘Doen’, maar sinds vorig jaar waait er een frisse Zuidelijke wind door het strandpaviljoen.

xiringuito gerecht
Dit is niet alleen terug te zien aan het Mediterraanse interieur, maar ook aan de kaart. Er werden ons heel wat heerlijke gerechten voorgeschoteld, waaronder overheerlijke mosselen, garnalenkroketjes, pizza Margeritha, melanzane, bloemkoolrisotto (!) en Albondigas.

Ceviche met heilbot

Ik was echter vooral fan van de geweldige ceviche met heilbot, Iberico Tonato en salade met avocado. Ook waren er lekkere sapjes, water met fruit en diverse theesoorten. Het feit dat het die dag met bakken uit de hemel kwam viel binnen helemaal weg met die lekkere zomerse sferen!

xiringuito tafel met bloggers

Al met al is Xiringuito zeker een aanrader als je in de buurt bent. Persoonlijk vind ik het ook wel fijn dat deze beachclub iets dichter bij de haven zit, er hangt toch een iets andere vibe dan bij de pier.

Kun je na het eten ook nog een lekker stukje wandelen over het havenhoofd, voor een geweldig uitzicht op zee en het reuzenrad.

Rondje Den Haag met lijn 1

Scheveningen is goed te bereiken met de auto, fiets of tram. Lijn 1 rijdt vanaf Hollands Spoor, lijn 9 vanaf Den Haag Centraal. Heb je tijd over? Stap dan eens op bij de halte naast station Delft en laat je met lijn 1 via Rijswijk helemaal naar Scheveningen rijden.

Foto’s: By Françoise Blog.

Lees ook: