Privacy statement

Parijs Jardin du LuxembourgVanaf 25 mei 2018 zijn ook (hobby)bloggers zonder winstoogmerk verplicht een privacyverklaring op hun website te plaatsen. Vanzelfsprekend vind ik privacy ontzettend belangrijk. In deze verklaring laat ik je dan ook weten wat By Françoise Blog met jouw gegevens doet.

Met het verzenden van een e-mail naar byfrancoiseblog@gmail.com geeft een bezoeker toestemming zijn of haar persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor het verlenen van aangevraagde informatie en diensten.

Persoonsgegevens, die door gebruikers van de site aan By Françoise Blog worden verstrekt, worden verwerkt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ik stel nooit zomaar gegevens beschikbaar aan derden. Alle gegevens die naar By Françoise Blog worden gestuurd, dienen juist en rechtsgeldig te zijn en mogen geen inbreuk maken op rechten van derden.

Social media-buttons

Om de gebruikerservaring voor bezoekers te optimaliseren (lees: het delen van content via social-mediakanalen), maakt By Françoise Blog gebruik van diensten van derden. Zo zijn er op deze website buttons opgenomen voor social media. Deze buttons werken met stukjes programmacode die afkomstig zijn van Facebook, Instagram en Pinterest.

Bij gebruik van deze programmacode worden cookies geplaatst waar By Françoise Blog geen invloed op heeft. Lees daarom goed de privacyverklaring van de betreffende platforms om na te gaan wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via cookies verwerken.

De informatie wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd en overgebracht naar en door Facebook, Instagram en Pinterest opgeslagen op servers. Facebook, Instagram en Pinterest stellen zich te houden aan de zogenaamde ‘Safe Harbor principles’ en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel.

Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. By Françoise Blog is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze reglementen noch voor de naleving van deze regels door de genoemde platforms.

Reacties onder artikelen

Voor het achterlaten van een reactie op deze website zijn een naam en e-mailadres vereist. Namen komen bij reacties te staan, eventueel voorzien van een WordPress-Avatar. Het betekent niet dat een e-mailadres wordt aangemeld voor een nieuwsbrief. Daarnaast is het e-mailadres enkel zichtbaar voor de administrator van deze blog.

By Françoise Blog wordt gehost via WordPress en krijg daarmee inzicht en overzicht in bijvoorbeeld de meest gelezen artikelen, het aantal volgers op mijn blogs via social channels en gebruikte zoekwoorden. Dit is vooral zogenoemde ‘non-identifying information’, dat wil zeggen dat het om bulkinformatie gaat en de meeste informatie niet kan worden herleid naar persoonlijke gegevens, zoals een IP-adres. Op deze blog zijn dus alle voorwaarden van WordPress van toepassing.

By Françoise Blog bewaart reacties onder artikelen voor de duur van de plaatsing van het artikel. Zij blijven dus in principe oneindig online staan.

By Françoise Blog heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. By Françoise Blog kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Ouders wordt aangeraden betrokken te zijn bij de online activiteiten van kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming.

Inzage gegevens

Een bezoek aan By Françoise Blog houdt in dat er toestemming wordt gegeven om gegevens te verwerken. Iedere bezoeker heeft echter het recht om persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast hebben bezoekers het recht eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens.

Een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of overdraging van persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van toestemming of bezwaar op de verwerking van persoonsgegevens kan worden gestuurd naar byfrancoiseblog@gmail.com.

Beveiligde verbinding

Ter beveiliging van persoonsgegevens wordt er door By Françoise Blog gebruikgemaakt van een beveiligde internetverbinding. Deze is te herkennen aan ‘https’ voor het webadres en het hangslotje in de adresbalk.

Meer weten over de privacywet? Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens kun je hier meer informatie over vinden.

Deze privacyverklaring is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgesteld. Mocht er toch nog aanleiding zijn voor een aanvulling, dan kan er worden gemaild naar byfrancoiseblog@gmail.com.