Openingsfoto Nuxe DEF

Het Franse merk Nuxe werd begin jaren negentig opgericht door Aliza Jabès en is wereldwijd bekend vanwege de heerlijke droge huidolie. Inmiddels zijn er meerdere varianten van, ik testte de ‘klassieke’ versie.

Ik zeg het maar eerlijk: over het algemeen ben ik geen fan van huidolie. Ik vind het vaak te plakkerig en het lijkt vaak ook weinig voor mijn huid te doen. Soms is huidolie ook gewoon erg vet. Zo niet de multifunctionele, droge olie van Nuxe.

97,8 % natuurlijk

Ik maakte kennis met de producten van Nuxe tijdens een speciale avond die werd georganiseerd door MaPeau, een winkel in de Haagsche Bluf. Ik hoorde meer over de ontstaansgeschiedenis van het merk en de ingrediënten die voor de droge huidolie worden gebruikt.

Nuxe Huile Prodigieuse kwam op de markt in 1991, maar liefst 25 jaar geleden. Het is een multifunctionele droge olie met 6 plantaardige oliën: macadamia, hazelnoot, bernagie, zoete amandel, camelia en Sint-Janskruid. De olie voedt, herstelt en verzacht, is niet vet en hydrateert volgens het merk fantastisch.

In de olie zitten geen siliconen of minerale oliën, de Huile Prodigieuse is voor 97,8 % van natuurlijke ingrediënten gemaakt.

Nuxe Huile Prodigieuse

Voor huid en haar

Het leuke aan de olie is dat hij multifunctioneel is. Zo kun je hem niet alleen voor je lichaam gebruiken, maar bijvoorbeeld ook voor je haar en je gezicht. Het laatste heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar de eerste twee wel. Vooral op mijn huid bevalt hij erg lekker. Voor mijn haar gebruik ik de olie wanneer ik het met een hete stijltang bewerk. Voor diepe hydratatie gebruik ik liever andere producten, zoals de shampoo, conditioner en het masker van Olaplex

Maar je kunt de olie dus gebruiken voor de verzorging van je haarpunten. Of als een haarmasker na een warme zomerse dag, als je haar wel wat extra aandacht kan gebruiken.

Heerlijke geur

Wat ik echt fantastisch vind aan de Huile Prodigieuse is de geur. En dat is niet zo gek, want er zitten noten in van oranjebloesem, magnolia, vanille, amber en cederhout. Als je de huidolie hebt gebruikt, hoef je geen parfum meer op te doen, de olie geeft meer dan voldoende geur af. 

En dan het eindoordeel. Doet hij wat hij moet doen? Ik was blij verrast. Het feit dat je er iets meer voor betaalt (50 ml kost ongeveer 25 euro) dan een standaardolie van de drogist, maakt het ook wel een wat serieuzer product. De olie sprayt makkelijk en is vervolgens goed te verdelen. En hij trekt goed in, met achterlating van een subtiele glans. Ik ben zeker fan. Zeker voor je benen geeft hij nét even dat beetje extra, als je een korte broek of rok aan hebt.

Nuxe olie huid

Varianten Huile Prodigieuse

De Huile Prodigieuse kent inmiddels een aantal varianten, zoals de Florale (met een nieuw fris parfum met toetsen van witte bloemen en citrus). En voor een zomerse avond is er de Huile Prodigieuse Or, een huidolie verrijkt met gouden parelmoerdeeltjes voor een oplichtend effect.

Foto’s: By Françoise Blog. 

Dit artikel bevat gekregen producten. Dit heeft echter niet mijn mening beïnvloed. 

Lees ook: